umutseyhan75
Kitapkurdu
Cussler ın bugünlerde ikincisi (Kutsal Taş) yayınlanan, NUMA içermeyen iki romanından ilki. Oregon isimli bilim kurgu ürünü ve temelsiz özelliklere sahip bir gemi ve o geminin kahraman mürettebatının maceraları.
NUMA romanlarının aksine gemiye bağımlı kalındığı için serüven çoğu zaman zoraki virajlarla yönlendiriliyor. Bilim Kurgunun zemini sağlam kurulmamış, bir çok şey havada kalıyor. Sonuçta her Cussler hayranı bence şu soruyu soruyor : Neden Cussler ? Neden NUMA yazmadın ?
Ama sonuçta bu da bir Clive Cussler romanı. Üstelik, yazarın servetinin büyümesine paralel olarak deniz araştırmalarına ayırdığı zamanın artması sonucu seyrek roman yazdığı bu dönemde her Clive Cussler romanı gibi okunmalı.