Güle Güle Sayın Sezer
Güle Güle Sayın Sezer Ürüne Git
MÜFETTİŞ
"Türkiye'nin 10. Cumhurbaşkanı laikliğe karşı şeriatı, ulusa karşı ümmeti, bağımsızlığa karşı uyduluğu, bilime karşı doğmaları savunan siyasal iktidara yönelik duruşunu değiştirmeyince, ona direnen gerici bir kadronun direnişiyle karşılaştı. Salt onların değil, kimi zaman tek başına kalmayı göze alarak kendisini önerenlerin acımasız eleştirileri karşısında dik duruşunu hiç değiştirmedi."

İşte Sezer'i Sezer yapan, kitabın tanıtım yazısında da yer alan bu duruşudur. Evet Cumhurbaşkanları tarafsız olurlar ama tarafsızlık Rejimin temelini sarsmaya çalışanlara göz yummak demek değildir. Tam tersine Rejimi korumak ve kollamak. Cumhurbaşkanlarının temel görevidir. Cumhurbaşkanları, Cumhuriyetten yana taraf olmak zorundadırlar. Onların tarafsızllığı, tüm yurtaşlara karşı, yasalar karşısında eşit mesafede olmaktır.

Bence, Muztafa Kemal Atatürk'ten sonra gelen en tarafsız Cumhurbaşkanı Sayın Ahmet Necdet Sezer'dir. Kendisine mutlu bir gelecek ve uzun bir ömür diliyorum. Sayın Erbil Tuşalp'i de bu kitabı yazdığı için kutluyorum.