banner
Aşk Dilimiz Yûnus Emre

Aşk Dilimiz Yûnus Emre

İnsanı yeniden inşâ etmek, onu yaşadığı çağın insanı hâline getirmek, fikirlerini, hayâllerini yüceltmek, yepyeni rüyalar göstermek ve o rüyalarını yeniden yorumlamak; düşmüşse düştüğü yerden kaldırmak, onu Hakk’a ve hakikate hazırlamak, kulluk bilinciyle donatıp Allah’a lâyık hâle getirmek.
Gerçekte peygamberlerin ve onların izinden giden Hak dostlarının ve aydınlanmış gönülerin misyonu ve insanlığa mirâsı da budur. Bu mirâs, putlaştırılan bütün sahte düşüncelerden kurtulup insanlığın yeniden inşâ edilmesini sağlayacak biricik gerçektir, başka bir şey değil. Burada konumuz olan Yûnus Emre de insanlığı düştüğü yerden kaldıranlardan, benlik çukurundan kurtaranlardan biridir.
Yûnus, varlığının, hakikatinin ve İslâm’ın aslından uzaklaşmanın insanlığın kendine gelmesi için bütün değerleri yeniden yorumladı. İrfân terbiyesinden geçen her ârif gibi oda bazı yanlışları söküp yerine yepyeni değerler koydu. Yaşadığını söyledi, söylediğini yaşadı. Kendimize gelmemiz için gönülerimizi sarstı gitti.
Yûnus,13.asrın sonlarında yanan gönülere, terleyen alınlara bir sabâ meltemi gibi esti, içimizi serinletti. Cân kulağımızı açtı. Aşk illerinden bize şirin haberler getirdi. Varlık ve yaratılışla ilgili sorularımıza cevaplar verdi.
Elinizdeki “Aşk Dilimiz Yûnus Emre” adlı eser; Yûnus’un günümüz insanınca daha iyi anlaşılması, düşüncelerinin daha doğru ve sağlıklı bir şekilde değerlendirilebilmesi için hazırlanmıştır. Bu eserde gönül dilimiz Yûnus Emre’nin hayatı, eserleri ve görüşlerinden başka 61 ilâhîsinin yorumu yapılmaktadır.

Liste Fiyatı: 475,00
Yayın Tarihi: 10.05.2024
ISBN: 9786256618107
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 352
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 5 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
356,25

Genellikle 4-6 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 712

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 327,75
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/ask-dilimiz-yunus-emre/682797.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11892682/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner