banner
Bağdat’tan Kalan Miras & Yunan Bilimi Nasıl Korundu ve Geliştirildi?

Bu kitabın tamamını Kitapyurdu e-Kitap uygulamasında okuyabilirsiniz. E-Kitap Uygulamasını İncele
icon-unlink
Hemen Oku

Bağdat’tan Kalan Miras Yunan Bilimi Nasıl Korundu ve Geliştirildi?

Ingmar Karlsson

Bu kitabın tamamını Kitapyurdu E-Kitap uygulamasında okuyabilirsiniz.

Hemen İncele

Bağdat’tan Kalan Miras Yunan Bilimi Nasıl Korundu ve Geliştirildi?

Avrupa’da İslâm karşıtı retoriğin uzunca bir süredir dillendirdiği bir mit bulunmaktadır: Bu mite göre, İskenderiye 642’de Müslümanlarca fethedildiği esnada şehirde bulunan ünlü İskenderiye Kütüphanesi tahrip edilmiş ve daha sonra kütüphanenin içindeki eşsiz ve kıymetli el yazması eserler şehre sıcak banyo suyu temin etme gâyesiyle yakılmıştır. Ödüllü yazar Ingmar Karlsson, Bağdat’tan Kalan Miras adlı eserinde bu ve buna benzer mitleri salt reddetmekle kalmıyor, aynı zamanda İslam bilginlerinin klâsik Yunan kültür mirasını nasıl sahiplenip geliştirdiklerini ve bu mirasın Avrupa’ya nasıl intikal ettiğini bütün çıplaklığıyla gözler önüne seriyor. Yunan eserleri 8. yüzyılın sonlarından başlayan ve 9. yüzyılın tamamına yayılan zaman dilimi boyunca Bağdat’taki ilim adamları ve mütercimler tarafından tercüme edilmiş ve şehirdeki birçok bilgin daha sonra heybelerindeki bu Yunan bilgi birikimini kendi geliştirdikleri düşüncelerle birlikte Müslüman İspanya’ya taşımışlardır. Bu bilgiler oradan da Pireneler’i aşarak Kuzey ve Orta Avrupa’ya yayılmıştır. İslam coğrafyasında uzun yıllar üst düzey diplomatlık yapan Ingmar Karlsson, tarihî olayları deneyimlerine ve derin bilgilerine dayanarak büyük bir titizlikle anlatıyor. Bağdat’tan Kalan Miras kitabını niçin kaleme aldığını şu sözlerle açıklıyor:

“Bu kitabın temel amaçlarından biri, klasik Yunan kültür mirasının nasıl korunduğunu, nasıl geliştirildiğini ve Avrupa’ya nasıl aktarıldığını okuyucuya göstermektir. Diğer bir amacı ise Berlusconi’nin de iddia ettiği gibi “Batı medeniyeti, İslâm medeniyetinden üstündür,” gibi ısrarcı mitleri çürütmek ve Avrupa ülkelerinde yayılan İslâmofobik propagandaların tarihsizliğine ışık tutmaktır.”
 

Liste Fiyatı: 100,00
Çevirmen: Ufuk Çoksürer
Yayın Tarihi: 19.10.2020
ISBN: 9786257757133
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 224
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 20.5 cm

Bu üründen 468 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
78,00

Genellikle 3-5 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 84

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 74,10
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/bagdattan-kalan-miras-yunan-bilimi-nasil-korundu-ve-gelistirildi/559632.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11295894/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner