banner
Horasan Erenleri

Horasan Erenleri

‘Anlattığım senin hikâyen’ Cemil Meriç... Bu kitap; Sünnîsiyle, Alevîsiyle, Caferîsiyle, Bektâşîsiyle, sağcısıyla, solcusuyla, Atatürkçüsüyle, liberaliyle, muhâfazakârıyla, Yörüğüyle, Lazıyla, Kürdüyle, Çerkeziyle, kendi hikâyemiz?
Bir millet düşünün ki, ‘Horasan Şâhı’ olarak tanınan ve Hz.Muhammed’in 8. göbekten torunu olan İmâm-ı Aliyy’ûl Rızâ vesilesiyle İslâmiyet’i kabûl etmiş. Bir millet düşünün ki, yine Hz.Muhammed’in 11. göbekten torunu olan İmâm-ı Hasan’ûl Askerî’ye, ‘bizden’ mânâsına gelen ‘Askerî’ adını vererek daimâ ehl-i beyti zâlimlere karşı korumuş.
Bir millet düşünün ki, ‘Muhammed, Ali, Hasan, Hüseyin’ isimlerini çocuklarına vererek, Hz.Muhammed’in evlatlarını ve torunlarını kendi evlâdı gibi sevmiş. Bir millet düşünün ki, Horasan Mektebi’nde erenler yetiştirerek Yesevî Ocağı’nı kurmuş ardından da Anadolu’yu yurt edinmiş.
Bir millet düşünün ki, Abdalân-ı Rûm (Anadolu Abdalları) ile halkına mânevî rehberlik yapmış. Bir Millet düşünün ki, Gaziyân-ı Rûm (Anadolu Gazîleri) ile serhât boylarında nice fetihler gerçekleştirmiş. Bir millet düşünün ki, Ahîyân-ı Rûm (Anadolu Sanatkârları) ile bu topraklarda ticâreti canlandırmış ve sanata değer vererek, Anadolu’yu yeniden imâr etmiş. Bir millet düşünün ki, Bacıyân-ı Rûm (Anadolu Bacıları) ile nice katliamların yarasını sarmış ve nice Horasanîler, Mevlevîler, Cevlâkîler,
Bektaşîler, Haydarîler, Melâmîler, Kalenderîler, Yesevîler, Bayrâmîler, Ahîler, Alp Erenler ve Gazîler doğurarak bu toprakların asıl anası olmuş.

Ürün Alternatifleri:


Liste Fiyatı: 18,29
Yayın Tarihi: 05.10.2006
ISBN: 9789756054529
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 592
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 50 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/horasan-erenleri/86736.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:290842/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner