banner
İzmir’de Tasavvuf Kültürü

İzmir’de Tasavvuf Kültürü

Tasavvuf, Anadolu şehirlerinin kültürel yapısının şekillenmesinde önemli dinamiklerden biridir. Yüzyıllar boyunca sûfîlerin gayret ve himmetiyle oluşan bu güçlü medeniyet, edebiyattan folklore, mimarîden musikîye kadar toplumu besleyen bütün damarlara kaynaklık etmiştir.
 
Anadolu’nun her şehrinde olduğu gibi İzmir’de de güçlü bir tasavvuf geleneğinin varlığı hissedilir. Ünlü seyyah İbn Battuta’nın 1300’lü yıllarda anlattığı Rifâî tekkesinden, çağımızın önemli mutasavvıflarından olan Lütfi Filiz’in anlattığı tasavvufî çevrelere kadar yüzyıllar boyunca tasavvufî doku İzmir’in kültür hayatında önemli bir yer işgal etmiştir. Mesela Râkım Erkutlu ve Neyzen Tevfik gibi isimlerin, İzmir tekkelerinde yetişmiş olduğunu görürüz.
Mehmet Demirci'nin hazırladığı bu eser, İzmir'in kültür tarihinde tasavvufun renkli macerasının bir panoramasını sergilemekte ve İzmir'in bilinmeyen manevî iklimine dikkat çekmektedir. Aynı zamanda İzmir’de Tasavvuf Kültürü, şehrin en etkili tasavvufî kurumlarından olan İzmir Mevlevîhânesi hakkında okura önemli bilgiler sunmaktadır.

Liste Fiyatı: 185,00
Yayın Tarihi: 16.06.2017
ISBN: 9786059559331
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 248
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 70 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
138,75

Genellikle 4-6 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 106

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 127,65
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/izmirde-tasavvuf-kulturu/429032.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:3992730/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner