banner
Kötülük ve Teodise

Kötülük ve Teodise

Teodise, Tanrı ve adalet kavramlarının bileşiminden oluşturulmuş bir kavramdır ve dünyada görülen doğal veya ahlaki kötülükler karşısında, Tanrı’nın varlığının ve adalet gibi sıfatlarının itirazlar karşısında savunulması, sorular karşısın da açıklığa kavuşturulmasıdır. Teodise, bazen inanan biri tarafından sorulan acı ve ıstırapla ilgili masum bir soruya, bazende bu sorunun ateistik bir soruna dönüşmüş eleştirel bir itiraz haline verilen cevapları içerir. Bu soru ve/veya soruna kısaca kötülük problemi denir.
 
Bu kitapta ve eklerinde, Batı düşüncesindeki çeşitli teodiseler yanında, İslam düşüncesindeki Kur’ani teodise, felsefi teodise ve kelami teodiseler irdelendiği gibi, değer teodisesi, imtihan teodisesi, özgür irade teodisesi, doğal yasa teodisesi, vicdan ve vahiy teodisesi, ahirette adalet teodisesi, kötülükle mücadele teodisesi gibi kimi geleneksel ve bilinen kimisi ise yeni ve özgün çeşitli teodise düşünceleri irdelenmektedir.

Liste Fiyatı: 145,00
Yayın Tarihi: 11.10.2023
ISBN: 9786057699725
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 232
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 190 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
72,50

Süper Fırsat?

Genellikle 3-5 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 70

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/kotuluk-ve-teodise/596543.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11782334/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner