banner
Mahur Beste

Mahur Beste

Ahmet Hamdi Tanpınar, Osmanlı toplumunun Tanzimat'la birlikte yaşadığı değişimleri, merkezinde Behçet Bey'in yer aldığı bir portreler dizisi halinde Mahur Beste'de yansıtır. Eski ile yeni, Doğu ile Batı çatışmasının girdabında şekillenen bu çöküş dönemi kimlikleri, ilmiye sınıfından sokaktaki insana kadar geniş bir yelpaze içinde, kaçınılmaz bir uygarlık tartışmasının sözcükleri olarak tarih sahnesine çıkmıştır.
Tanpınar, Mahur Beste'de İstanbul'un konak hayatı, kadın dünyası ve gündelik insan ilişkileri içinde gezinir. Düş kırıklığı, isyan ve umutsuzluk arasında bir çıkış yolu arayan bireylerin trajedisi, bu gezintiyi Tanpınar'ın kaleminden hüzünlü bir şiire dönüştürmüştür.
Mahur Beste, Tanpınar'ın daha sonra Sahnenin Dışındakiler ve Huzur romanlarıyla Osmanlı'dan Cumhuriyet'e doğru evrimleştireceği yazınsal projesine açılan ilk kapıdır.

Ürün Alternatifleri:


Liste Fiyatı: 6,48
Yayın Tarihi: 20.04.2001
ISBN: 9789750802140
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 150
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 12 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/mahur-beste/32688.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:301429/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner