banner
Semerkant Tılsımı 1. Kitap

Semerkant Tılsımı 1. Kitap

Tüm dünyada büyük ilgiyle karşılandı, Çok Satanlar listelerinden inmedi. Pek çok dile çevrildi. Film hakları Amerikan yapımcı Miramax’a satıldı. Üçlemenin ilk filmi Ocak 2005’te vizyona giriyor. 3 yıl, 3 film, 3 kitap şeklinde planlanıyor. Geleceğin Oscar adayı olarak gösteriliyor.

Arkadaş Yayınevi’nin "Gençlik Dizisi"nden bir kitabını daha, Semerkant Tılsımı’nı sizlere tanıtmaktan mutluyuz.

Türk okuru Jonathan Stroud’ı yine Arkadaş Yayınevi’nin yayımladığı fantastik kurgu türündeki İz Üstünde ve Gömülü Ateş romanlarından tanıyor. Semerkant Tılsımı ise yazarın yayımlanır yayımlanmaz tüm dünyada dikkatleri üzerine çeken son eseri. Kitap haftalarca hem New York Times’ın hem de bağımsız kuruluşların Çok Satanlar listelerinde kaldı, hâlâ da listelerde.

Semerkant Tılsımı, büyücüler ve gizemlerle dolu bir Londra’da geçiyor. Nathaniel, geleneksel büyü sanatını öğrenen on bir yaşında bir büyücü çırağıdır ve acımasız Simon Lovelace ile karşılaşana dek her şey yolunda gider. Lovelace’ın kendisini herkesin önünde aşağılayıp cezalandırmasından sonra, Nathaniel eğitimini hızlandırır ve yıllar sonra öğreneceği büyüleri tek başına öğrenir. İntikam hırsıyla, en zor büyülerden birinde ustalaşarak, beş bin yaşında bir cin olan Bartimaeus’u dünyaya çağırır. Ancak Bartimaeus’u çağırmak ve onu kontrol etmek aynı şey değildir. Nathaniel, Lovelace’ın en değerli hazinesi olan Semerkant Tılsımı’nı çalması için cini yolladığında, olaylar çığırından çıkar ve kendini bir casusluk, cinayet ve isyan kasırgasının içinde bulur.

Üçlemenin bu ilk kitabında, Bartimaeus’un birinci ağızdan anlattığı bölümlerle, Nathaniel’ın üçüncü tekil şahıstan anlatıldığı bölümler birbirini izliyor Yeni Harry Potter olarak gösterilen Semerkant Tılsımı’nda da büyücü bir erkek çocuk var ama benzerlik buraya kadar. Harry Potter dizisinde Bartimaeus gibi esprili bir tek karakter olmadığı gibi, Semerkant Tılsımı’nda da Voldemort gibi kötü bir karakter yok. Kitabın en ilginç kısmı da zaten, Bartimaeus’un kesinlikle sıradışı bir zekâ ürünü olan, neredeyse okurla konuşmak için kullandığı bol sayıdaki dipnotlarda en çok kendini gösteren esprileri, iğneleyiciliği, utanmazca saygısızlığı ve komikliği.

Semerkant Tılsımı beklenmedik olayları, olağandışı maceralarıyla okuru uykusuz bırakacak, bir solukta okunacak bir eser. Bozulması neredeyse olanaksız bir büyüyle birbirine bağlanan ve birlikte birçok macera yaşamak kaderini paylaşan iki unutulmaz kişilikle, Bartimaeus ve Nathaniel’la tanıştırıyor bizleri.

Liste Fiyatı: 290,00
Çevirmen: Kıvanç Güney
Yayın Tarihi: 01.02.2015
ISBN: 9789755093840
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 472
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 2. Hm. Kağıt
Boyut: 21.5 x 13.5 cm

Bu üründen 179 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 193,43
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/semerkant-tilsimi-1-kitap/58563.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:1010331/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner