banner
Siyaseti Besleyenler Siyasetten Beslenenler

Siyaseti Besleyenler Siyasetten Beslenenler

Siyasetin nasıl finanse edildiği, ülkenin demokratik olgunluğunun ve gelişmişliğinin göstergesidir. Özellikle iktidar partisinin kamu kaynak ve imkânlarını kullanarak ülke demokrasisini, hukuk sistemini, kurum ve kurallarını yozlaştırarak iktidarını korumak ve sağlamlaştırmak şeklindeki uygulamalarının engellenmesi, demokrasinin sağlıklı işlemesi bakımından zorunludur.
Bu kitapta siyasetin finansmanı konusu “Siyasetin kamu kaynaklarıyla finansmanı” çerçevesinde ele alınmakta ve siyasi partilere bütçeden yapılan hazine yardımlarının çok ötesinde bir konu olarak incelenmektedir. Bu çalışmanın kapsamı iktidarı elinde bulunduranların; kamu harcamaları, kamu ihaleleri, teşvik, imtiyaz, ruhsat, izin verme işlemleri, hazine arazilerinin tahsisi, imar rantları, KİT’ler, kamu bankaları ve benzeri pek çok yolla kamu kaynaklarını kamu yararı yerine iktidarlarını sürdürme amacıyla nasıl kullandığını gözler önüne sermektedir.
Bu çalışma, demokrasi üçlemesi olarak başladığımız serinin üçüncü ve son kitabıdır. Kontrolsüz Güç vergileri ve vergi sistemimizi, Obez Devlet Devleti besleyenler ve Devletten beslenenleri, Siyaseti Besleyenler, Siyasetten Beslenenler ise kamu kaynaklarıyla özellikle iktidarın ve iktidara yakın çevrelerin nasıl finanse edildiğini, bu finansmanın iktidarın devamını garantilemek adına nasıl siyasi ranta dönüştürüldüğünü masaya yatırmaktadır.

Liste Fiyatı: 95,00
Yayın Tarihi: 11.04.2023
ISBN: 9786258129557
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 164
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21.5 cm

Bu üründen 316 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
49,88

24 Saatte Kargoda? Stok miktarı: 10+

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 80

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/siyaseti-besleyenler-siyasetten-beslenenler/646137.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11697156/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner