banner
Tasavvuf İlmine Giriş

Tasavvuf İlmine Giriş

XIII. asrın son yarısı ile XIV. asrın ilk yarısında yaşamış olan Davud el-Kayseri, İbnü’l-Arabi sonrası tasavvufunun en önemli konusu olan vahdet-i vücud anlayışını felsefi bir dil kullanarak anlatmıştır. Bu yönüyle, teorik bilgi ile keşfi ilmi birleştiren tefekkür tarzına sahip İslam alimlerinin başında gelmektedir. Osmanlı Devleti’nde kurulan ilk medresenin başmüderrisi olan Davud el-Kayseri’nin varlığa ilişkin tasavvufi yorumu İran, Arap ve Hint kültürleri üzerinde derin etkiye sahiptir.

“Tasavvuf İlmine Giriş” ismi ile yayınlanan elinizdeki eser Davud el-Kayseri’nin iki risalesinin tercümesinden oluşmaktadır. İlk risâlede tasavvuf ilminin tanımı, hakkın isim ve sıfatları, varlığın mertebeleri, peygamberlik, velilik, cem, tevhid ve hilafet gibi kavramlar vahdet-i vücud anlayışı ile açıklanmaktadır. Diğer risâle ise aynı zamanda Davud el-Kayseri’nin şeyhi olan Abdürrezzak Kaşani’nin vahdet-i vücud anlayışı çerçevesinde telif ettiği Kur’an tefsirinin ilk cümlesinin şerhidir.

Liste Fiyatı: 160,00
Yayın Tarihi: 25.02.2013
ISBN: 9786055902353
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 192
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 589 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
96,00

Genellikle 3-5 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 72

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 91,20
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/tasavvuf-ilmine-giris/293843.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:183922/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner