Toplam yorum: 3.284.427
Bu ayki yorum: 5.933

E-Dergi

Salih Çalık Tarafından Yapılan Yorumlar

01.02.2026

distopik bir sorgulama. fena değildi. kedilerin karakteristik özelliklerini de taşıyan bi toplum hayal edilmiş.
01.02.2026

harika bir kitaptı. ilk defa işlenen konular değil ama duyguyu harika geçirmiş yazar. bireycilik, kolektivizm ve toplum üzerine sorgulamalar var. mutlaka tavsiye ederim.
03.06.2025

bir gezegen düşünün ki bir tarafta hırsızlar, katiller, bir tarafta savaş (şiddet) karşıtları. ve beraber yürütmeye çalıştıkları bir sistem. bir taraf özgürleşme çabasında, diğeri baskıyı arttırma.
yazarın tarzına uygun yine mitsel öğeler de bulunuyor kitapta. kahramanın yolculuğu, kendini feda edişi ve uyanışı da işlenmiş.
sivil itaatsizlik kavramına vurgu yapması da kitabı ayrıca merak etme sebebimdi.
beğendim, tavsiye ederim
20.05.2025

harika bir kitaptı. söylenmemesi gerekenlerin en rahat söylenebildiği türdür bilim-kurgu. özellikle son yüzyıllarda bir çok değerli filozoflar bu türde yazdı. cesur yeni dünya (huxley), tanrı insanlar (wells), yaban diyarlarda yabancı (heinlein), işte tanrılar (asimov), gökteki göz (PKD) gibi eserler başlı başına felsefi eserlerdir.
bu kitap da bence çok değerli bir sorgulama. içinde bulunduğumuz distopik sistemi hikayesinde çok doğru yansıtmış.
sümerlerin anunnaki’leri ve uzaylı reptilian türü hakkında bilginiz varsa çok daha anlamlı gelecektir eminim.
kesinlikle tavsiye edeceğim bir kitap. şimdiden keyifli okumalar dilerim.
17.05.2025

en iyi eserlerinden biri değil ama yine de guzel hikayeler. ray bradbury özlemini gidermek için çerez gibi bir kitap