Toplam yorum: 3.253.600
Bu ayki yorum: 5.625

E-Dergi

lütfiye olgun konukseven Tarafından Yapılan Yorumlar

osamu dazai aslında çok sevdiğim bir yazar ama bir iki eserine bir türlü ısınamadım, bu eser de maalesef benim için onlar arasına girmedi. bitirirken zorlandım ne yazık ki.
Ayn Rand ile niye bu kadar geç tanıştığım için kendime kızmama sebep olan kitap. Birincisi yazarın dilini ve tarzını inanılmaz beğendim. ikincisi anlatılmak istenen şey müthiş bir kurgu ile dile getirilmiş. Bu kitaptan sonra tüm ayn rand eserlerini sipariş vereceğim. tanışma kitabı arıyorsanız hemen bir fırsat vermenizi şiddetle tavsiye ederim.
türk edebiyatının ilk romanı ünvanıyla hayata geçen bu eser benim için oldukça akıcı bir dille yazılmış geldi. olay örgüsü hızla akmakta. türk toplumunun o dönemki şartları müthiş yansıtılmış. bakıldığında belki hala aynı şartlara sahiplerde var. olay örgüsünde beni çok rahatsız eden bölümlerin olmasıyla beraber evet bir kez de olsa okunması gereken kitap.
japon edebiyatı ile tanışmak için bence mükemmel bir set. özellikle osamu dazai ile tanıştığım için çok mutluyum. ağırlıklı olarak melankoli içerikli bu kitaplarda, öğrenci kız, yeşil bambu ve şeytanın çırağı en etkilendiğim ve soluksuz okuduklarım arasında. fakat maalsef soytarı çiçeği, takıntı gibi kitaplar ise çok zorlanarak okuduklarım arasında. benim gibi daha önce japon edebiyatından okumayanlar için müthiş bir set bence.