Toplam yorum: 3.284.424
Bu ayki yorum: 5.930

E-Dergi

rety Tarafından Yapılan Yorumlar

16.10.2024

Kurgu tekniği ve ifade dili olarak ustalıklı bir eser olmakla ve önemini korumakla birlikte; içerik olarak çok büyük bir kıymete sahip değil. Büyük bir yazara haksızlık yapmak istemem, ama kitap boyunca okunan şey, bir yandan statüsünü korumak diğer yandan da cinsel fantezilerini tatmin etmek isteyen yetişkin bir adamın ikiyüzlülüğü. Yazıldığı dönemde ses getirmesinin en büyük sebebi, o dönem için fazla cüretkar olması. Bu haliyle bugün yayınlanan bir kitap olsaydı, muhtemelen çok da önem atfetmezdik.
16.10.2024

Sahip olduğumuz pek çok ahlaki yeti aslında doğuştan gelen değil, zaman içerisindeki acı tecrübelerden edinilmiş, nesilden nesile aktarılmış ve müesses nizam tarafından korunarak bugünlere getirilmiş kurallar, teamüller ve bilgilerden ibaret. Varlıklarını sürdürebilmeleri ise, meşru toplum düzeninin devamına bağlı.

Medeniyetin yok olduğu ve yeniden başlamak zorunda kalacağımız bir dünyada, yaşayacağımız olası bir senaryoyu göstermesi bakımından çarpıcı bir okuma.
16.10.2024

Yozlaşmış toplumsal değerlere karşı kayıtsız ve dürtüsel bir karakterin tasviriyle başlayan kitap; ikinci bölümde özgür irade, toplum mühendisliği, siyasi pragmatizm gibi çarpıcı konular üzerine bu konu üzerine eğiliyor ve felsefe tarihinin en önemli sorularından birine cevap arıyor.

İnsanı insan yapan nedir?

Bir insan olarak doğması mı, yoksa tercihte bulunabilme ayrıcalığına sahip bir varlık olması mı?


03.08.2024

Kitapta o kelimelere yer verilmesinin bir nedeni de, okurken öğrenmen. Yakın tarihe kadar bizim edebiyatımız bu kelimelerden geçilmiyordu. Okurken bu türden kelimelere rast gelmese, pek çok kişinin sözlüğü açıp bakacağı yok. Bu tür ders kitaplarında biraz da bilinçli yapılan bir şey... Hedef kitle genel okuyucu kitlesi değil, edebiyat fakültelerindeki öğrenciler.
03.01.2024

Çok detaylı bir kitap değil, ama genel hatları itibariyle faydalı.