Toplam yorum: 3.284.714
Bu ayki yorum: 6.220

E-Dergi

Alp Ozaman Tarafından Yapılan Yorumlar

03.05.2005

Da Vinci şifresi ve Melekler ve Şeytanlar'dan önce yazılan bu kitap, ne yazık ki küçük kardeşlerinin gördüğü ilgiyi bulamamıştı; ta ki Dan Brown adı Michael Jackson kadar popüler olana dek. Gerçekten güzel bir öykü kurgusuna sahip bu kitap diğer Brown örneklerinde olduğu gibi bir gecelik bir süreyi kapsıyor ve her anı nefes nefese geçirmenizi sağlıyor. Kemiklerine kadar aksiyon yüklü bir öyküyü doğru dozda bir sofistikasyon ile tam da gerekli sıcaklıkta birleştirerek simyacılığını bir kez daha kanıtlıyor yazar. Son ana kadar tahminler yürütmenizi sağlayarak kendinizi edebi anlamda 'interactive' bir ortamda bulmanızı sağlıyor her sayfasında. Dolayısıyla her sayfa çevirişinizde kendinizi bilmeceyi çözmeye çalışırken buluyor ve yanıldığınızı gördüğünüzde üzülmek yerine yazarın dehasına bir kez daha hayran oluyorsunuz. Bir oturumda bitirilmeye aday, kaçırılmaması gereken bir kitap.
13.04.2005

İstanbul'un o çok kendine özgü günlerinin arkafonunda yeraldığı masum ve bir o kadar da içtenlikle işlenmiş bir öykü. O günlerin İstanbul'unun gelenekleri, görenekleri, halkın olayları algılama biçimi, o meşhur -belkide efsanevi demeli- İstanbul terbiyesinin yaşamın her kesitinde nasıl da insanların vazgeçilmez ortak paydaları olduğunu görmek, günümüz ortamında özlemini duyduğumuz bir çok şeyin aslında buralardan çoktan gelip geçtiğini hetırlatıyor insana. Nezaket, komşuluk, dürüstlük, onur gibi artık giderek daha az rastlanan değerlerin o günlerde nasıl insanların hayatları ile bir bütün olduğunu gösteriyor yazar. Ahşap evlerin kokusunu, arnavut kaldırımı sokakların tıkırtısını, tulumbacıların şamatasını duyabileceksiniz bu sayfalarda. Toplumsal boyutta sıcak bir ait olma duygusunun ne demek olduğunu anlayacak ve o günlerde yaşıyor olmayı isteyeceksiniz.
30.03.2005

Nabokov'un Lolita'sında bulduğum tada benzer bir tat bulma ümidi ile aldığım bu kitap beni büyük bir hayal kırıklığına uğrattı. Erotizmin verdiği o içgıcıklayıcılık yerine pornografiye özgü bir şehvet var. Eğer aradığınız buysa doğru kitabı araştırıyorsunuz. Yok eğer sanatsal yönü olan birşeyler peşindeyseniz o zaman başka ufuklara yelken açın derim. Benim anlamadığım bu kitabın neden bu kadar ön plana çıkarıldığı. Bu tür 'Fırıncının Kızı' türü kitapların tabiri caizse 'bini bir para'. Bu kitap konusunda tebrik edilecek tek kişi pazarlamasını yapan ya da yapanlar. .
29.12.2003

Yüzyıllık Yalnızlık kadar müthiş bir eser. Bunu yazan kafa kesinlikle dahi olarak sınıflandırılmalı. Özenle işlenmiş büyük bir dantel sanki. II. Dünya Savaşı öncesi, savaş sırası ve sonrasında yasanan ilginç bir yaşam öyküsünü çok farklı bir açıdan inceliyor. Okuduktan sonra bile insanın damağında lezzeti kalıyor. Saklanması gereken cümleler defterinize çok sayıda aday bulacaksınız bu kitabı okurken.
29.12.2003

İnsanı nefes nefese bırakan bir tempo. Her ne kadar tipik Amerikan abartıcılığının orneklerine rastlanıyorsa da kitabın baştan sona okuyucuya sunduğu şifreler, zeka oyunları ve bilmeceler bunu gerçekten çok okunası bır kitap haline getiriyor. Üstelik uzun süre sonunu merak ettiriyor ve tahminler yapmanıza izin vermekle beraber uzun süre kendinizden emin olmamanızı da sağlıyor. Kesinlikle tavsiye ederim. Türünün güzel bir örneği.