Toplam yorum: 3.284.714
Bu ayki yorum: 6.220

E-Dergi

bbecit Tarafından Yapılan Yorumlar

03.04.2021

Kitabı bir solukta bitirdim. Anlatımı gayet güzel, kurgusu harika. Okudukça merak edeceksiniz ve son bölüm şok etkisi yapacak size. Açık konuşmak gerekirse, her gün karşılaştığımız mendil sattırılıp dilendirmek suretiyle istismar edilen sömürülen çocuklara karşı bakış açım değişti. Onlara acımakla ve bir iki lira vererek yardımcı olacağımızı sanmakla hata ettiğimizi anlamamızı sağlayan bir kitap. Yazar bir iki lira verip onlara yardımcı olduğumuzu sanmak yerine herkesin en az bir çocuğa sahip çıkarak iyi bir geleceğe sahip olması için çalışması gerektiğini, böylelikle bir neslin kurtulabileceğini vurguluyor. Bu harika bir fikir. Kitap ne kadar çok kişiye ulaşırsa eminim ki o kadar kişi bu farkındalığa sahip olacak. Kim bilir belki bu kitap sömürülen çocukların kurtuluşuna vesile olacak, bir nesil kurtulacak. Yazarı tebrik ediyorum. Beni etkilemeyi başardı. Herkese tavsiye ediyorum. Mutlaka okuyun ve görün bakalım, o acıdığımız çocuklara acımak ve bir iki lira vermek yetiyor muymuş?
04.12.2017

Tercüme çok eksik yapılmış, Yaman Arıkan'ın tercümesini tavsiye ederim. Karşılaştırdım ve gördüm ki bu eserde bazı yerler alınmamış. 150 sayfa fark ediyor.
06.04.2015

Nakşibendi tarikatının sohbetlerinde okutulan "el-Hadikatü'n-Nediyye" kitabından adab hususunda müridlere çok lazım olan ve kitapta farklı yerlerde bulunan mühim bilgilere daha kolay ulaşmak için hazırlanmış-müellif ön sözde belirtmiştir- nadide eserlerden birisidir.
01.10.2012

Gereksiz. Sadece zaman kaybı. Okuyucuya kattığı hiç bir şey yok.
18.05.2012

Sade ve hızlı anlatıma sahip bir roman. Edebi hünerler yönünden zengin bir kitap okuduktan bu kitap kesinlikle sıkılmaya sebep olabilir. Kitap film senaryosu gibi, olaylar kısa ve öz anlatılmış. Konu ilerledikçe merakınız da ilerliyor. Olayların birbirine bağlantısı iyi yapılmış. Ancak çok göklere çıkarmaya da gerek yok. 10 üzerinden derecelendirmek gerekirse 5 yeterli. Belki de filmi kitabından daha iyi olur.