Toplam yorum: 3.089.885
Bu ayki yorum: 482

E-Dergi

ArakLe Tarafından Yapılan Yorumlar

29.05.2021

Kitapta sadece kurt ve insan olmak üzere iki karakterden oluştuğunu düşünen Harry Haller (Bozkırkurdu) karakteri kitabın baş kahramanıdır. Bozkırkurdu'nda, insan karakteri varlığını gösterirken, kurt gizlenip onu izler ve aşağılar, kurt ortaya çıktığında ise insan bir köşeye çekilir ve kurdu izler, inceler ve aşağılar. Bu durum, kitapta da denildiği üzere, bir "dengesizlik" değil, bir göğüse hapsedilmiş iki ruh gibidir.

Okurken içinde birazcık bile kendinizden bir parça bulabilirseniz hayatınızın kitabı olmaya aday bir kitaptır. Kesinlikle hak ettiğinden daha az değer gören, herkesin okumadığı o muhteşem kitaplardan biridir. Ağır ağır okunup cümleler tek tek özümsenmelidir.
29.05.2021

Bu romanın konusu ile Yaşar Kemal'in gerçek hayatı benzerlik taşır. Yaşar Kemal henuz küçük yaştayken babası bir cinayete kurban gider tıpkı romanın kahramanı Hasan gibi. Romanlarında özellikle Ince Memed serisinde surekli Osmaniye Hemite ve Anavarza bölgelerinden bahsetmesinin sebebi de çocukluğunun geçtiği yerler olmasıdır.

Yaşar Kemal kitapları bir solukta okunacak kadar akıcı ve surukleyicidir. Tavsiye ederim ...
29.05.2021

Orhan Pamuk'a, 1979'da Milliyet Roman Armağanı'nı kazandırarak ilk ününü getiren (Ödül olarak kitabın basımı yapılmıştır) ve belki de Orhan Pamuk'un, Orhan Pamuk olma yolunda en önemli adımlarından biri olan eserimiz, adından da anlaşıldığı üzere Müslüman bir tüccar olan Cevdet Bey'in gençliğinden başlayarak, torunlarına kadar üç kuşağın hikayesini anlatıyor bizlere.

Kitapta, 1900'lü yılların başından başlayarak 70'li yıllara kadar süren, bir ailenin yaklaşık bir asırlık hikayesini okuyoruz. Anlatıldığı dönem itibariyle Cumhuriyet'in toplumsal, ekonomik ve kültürel yanları da net şekilde görülebiliyor.
29.05.2021

Ah bu kitap böyle bitmemeliydi.
Adını yaşatan bir hikaye. Beyhude..
Her şey değişiyor. İnsanlar değişiyor, şartlar başkalaşıyor.
Bilmem vefasızlık mıdır yoksa gereklilik mi ama bu ayrılmalar hep üzüyor, kalanları.
Emek emek yıllarca her zorluğa göğüs gererek kotarılan bir bahçe ve zamanın geçmesi ile değişen değer varlıkları..
Bir başarı ve aynı zamanda bir hüznün hikayesi.
Ben çok beğendim ve duygulandım. Okuyun, kimi başından kimi sonundan birileri her yerinden mutlaka kendine bir parça alacak ders bulacaktır. Yazarın gönlü çiçek bahçesi.
29.05.2021

Bu kez usta, eğitim sistemine, eğitimde fırsat eşitliğine,mesleki eğitime, askerlik alım sistemine, sosyal adalete, sanata, felsefeye, ahlaka, dine dokunuyor satır aralarında. İyilik-kötülük, kader, tevekkül, dayanışma kavramlarını irdeletiyor okuruna.
O iyi insanları güzel atlara binip gittiler sanırdım. Kitabın sayfaları arasında rastgeldim birkaçına, bu kadar iyi adama ancak Mustafa Kutlu kitaplarında rastgelinirdi zaten.Anladım ki iyiler onun kitaplarının sayfaları arasında yaşamaya devam edermiş.Anladım ki iyiler ölmezmiş... İyi okumalar...