Toplam yorum: 3.284.424
Bu ayki yorum: 5.930
E-Dergi
memoli57 Tarafından Yapılan Yorumlar
Eserde güçlü bir manevi damar var. Tolstoy, Hristiyan ahlakını merkeze alsa da verdiği mesaj evrenseldir: Merhamet, paylaşmak ve sevgi insanı insan yapar.
Kitap sade diliyle kısa sürede okunuyor; fakat etkisi uzun sürrüyor. Özellikle dünyayı maddi güvence üzerinden okumaya alışmış insan için sarsıcı bir metin.
Dini metinleri arkeoloji ve eskiçağ belgeleriyle karşılaştırması çok iyi, dinlerle tarihî anlatılar arasındaki farkları göstermek bakımından da bilgi verici ve doyurucu bir içeriği var. Meraklıları için güzel bir kitap
Nurdan Damla'nın bu kitabı, özellikle Hz. Hatice’nin hayatını, Peygamberimiz ile ilişkisini ve dönemin sosyal yapısını duygusal bir dille öğrenmek isteyen okuyucular için güzel bir tercih olabilir. Özellikle dini ve tarihsel romanları seven, manevi temaları edebi bir anlatımla okumaktan hoşlanan kişiler için çok güzel bir kirap.
Çankaya kitabı, Atatürk’ün doğumundan ölümüne kadar uzanan hayat öyküsünü, Milli Mücadele’yi, Cumhuriyet’in kuruluş dönemini ve dönemin siyasi/diplomatik ilişkilerini anlatıyor. Falih Rıfku'nın bu kitabı, Milli Mücadele dönemini anlayabilmek için olunmaya değer.
Türkiye’de Kur’an yorumunda tarih–metin ilişkisini ciddiyetle ele alan, fakat “her şey tarihseldir” kolaycılığına da mesafeli duran önemli çalışmalardan biridir. Kitapta özellikle vurgulanan nokta şudur:
Tarih, anlamı açan bir anahtardır; anlamı kilitleyen bir zincir değildir. Kısaca söylenmek istenen "Kur’an’ı tarihten koparırsan donuklaştırırsın; tarihe hapsedersen susturursun."