Toplam yorum: 3.090.511
Bu ayki yorum: 1.109

E-Dergi

axurmeli Tarafından Yapılan Yorumlar

11.01.2012

-kitabın öncelikli sorunu eskimiş olması. kaynakçaya baktığınızda 80 sonrası o kadar az kitaba referans verilmiş ki hayret ediyor insan.

-ikinci problem referans sorunu. farabi, ibn-i sina, ibn-i haldun gibi türkçe'de kaynakları bulunması zor düşünürlere hiç referans verilmeden öylesine "akıldan" yazılmış. gönül isterdi ki referanslar olsun da tartışma derinleşebilsin, insanlar merak ettiği düşünürlerin üstüne gitsinler. sadece doğu düşünürleri için değil, batıdakiler için de oldukça esnek bir referans mantığı var yazarın.

-bourdieu, foucault, marx, freud gibi din sosyolojisi açısından çok ciddi açın sağlayabilecek insanların da adları dahi geçmiyor bu hacimli kitapta.

-sekülerleşme teorileri gibi din sosyolojisi içinde çok tartışmalı olan alana dair tek cümle yok içinde.

-10. baskısını yapmış böyle bir kitabın haksız bir ünü olduğunu düşünüyorum.
31.10.2007

çok kısa sürede ve büyük bir zevkle okudum kitabı. gerek çok güncel olayları "sulandırmadan" anlatabilmesi gerek yaptığı alıntıların zihin "açıcı ve yönlendirici" olması önemli.

zira güncel siyasi olaylar ya kahve muhabbeti seviyesine çekiliyor ya da çok yukarılardan "teorik" bir üslupla anlatılıyor. bu ikisinden de değil.

zihin açıcı alıntılar meselesine gelince; bu kitabı okurken vural savaş'ın okumalarına dikkat ediverin ne kadar çeşitli ve araştırmacı...(sol,sağ,islamcı herkes var...)

kitap adına söylenebilecek tek olumsuzluk kitabı okuduktan sonra üzerinize sinen ve yer yer birkaç gün devam eden gündelik hayatınıza dair "gerçek"leri görmenin veya hayallerinizin
yıkılmasının melankolisi...
31.10.2007

iddialı ismine kıyasla çok basit bir kitap.
üst üste alıntılar var ve çok sıkıcı ve anlamsız bir okumaya dönüşüyor bu bazı yerlerde(kültür kimlik alanında daha önce okumalar yaptım. böyle bir kitaptan elbette roman tadında bir anlatım beklemiyorum)

faydası kültür ve iletişim alanında yazılmış(iletişim sosyolojisi genel olarak) kitapların büyük bir listesi olan KAYNAKÇA'sı...
19.10.2007

-bu kitabı okumak gerek
-hemde birkaç kere okumak gerek
-hatta baş ucunda durmalı herkesin ki arada açıp birkaç sayfa karıştırsın feyz alsın kendine gelsin insan(!)
-yanına birde cemil meriç bu ülke okursanız kafa yapabilir aman dikkat!
19.10.2007

bence yazar inanılmaz fikirler yürütmüyor kitap okumanın önemi hakkında. az çok okuma zaafı(!) olan herkesin yapabileceği yormlar. belki zamanına göre büyük bir kitap olabilir. hoç cemil meriç'de jurnal'de alıntı yapmıştı bu kitaptan? çok zaman kaybetmeyin derim üzerine...