Toplam yorum: 3.284.714
Bu ayki yorum: 6.220
E-Dergi
Harun_Çiftci Tarafından Yapılan Yorumlar
Kitabı henüz yarıladım ancak yorum yazmak için sonunu bekleyemeyeceğim. Üç Cisim serisi sonrası o kadar tatmin olmuştum ki bir süre bilim-kurguyu kenara bıraktım. Altı ay kadar sonra Cennetin Çeşmeleri'ni elime aldım. ÜCP sonrası ağzımda kalan o tadı tekrar aldım. O kadar çekti ki konu sanırım Solaris'i de tekrar ziyaret edeceğim bir ara. Kitaba dönersek 1979 basım yıllı, salt akla bir fikir gelinip kaleme alınan bir kitap değil elbette Arthur Clarke'ı tanıyan herkes zaten eserleriin ne tür bir bilgi birikimi sonucu doğduğunun farkındadır. Bir not da çevirmen Gökçe Çiçek Hanımefendi'ye, o kadar güzel bir çeviri ki sanki anadilde okuyormuşum hissinden hiç kopmadım. Bu tür kitapların en büyük handikabı kötü çeviri oluyor, bu sebeple hem İthaki'ye hem Gökçe Hanım'a teşekkürler. Özetle uzay, uzay yolculuğu ve dünya dışı varlıklar gibi alt türlere ilgisi olan her bilimkurgu meraklısının mutlaka okuması gereken bir eser.
Bundan 13 yıl önce üniversitedeyken Bangır Bangır Ferdi Çalıyordu Evde ile tanıştık Mahir abiyle. o dönem çıkan kitaplarını hep alır okurdum. Yaş ilerledikçe tabi ilgi alanları değişti. bu yıl bir arkadaşın tavsiyesi ile geri dönüyoruz vasıtasıyla yollarımız yine kesişti. bir dakika ya bu Mahir Ünsal o mu derken ağzım açık biraz da mahçup kalakaldım. şimdi arada kalan kitaplarınızı alıp okuyacağız mecburen. Babil Kulesi Kitabı mı? umarım devamı gelir. umarım birgün bir yerde yollarımız kesişir de şahsen de teşekkür etme fırsatı elde ederim.
Kendime Babil Kulesi Kitabı nı aldıktan sonra bunu da yeğenime aldım. Anında okudu bitti çok beğendi.
Öyle net ve güzel açıklamış ki konuyu Timur Hoca, konuya ilgisi olan herkesin mutlaka bi göz atması gerektiğini düşünüyorum. Trenin nerde kaçtığını anlamak için bire bir.
insanlık tarihinin olmazsa olmazı olan hurafe inanislara cok guzel cevaplar barındırıyor kitap. Tarihin her doneminde bulunan komploculara günümüzün teknolojisi ve gelismisligi bile care olamıyor maalesef ve hala insanligin büyük çoğunluğu kendini peri masallarına teslim ediyor. Töre hocamızın bu kitabı ise bazi hurafelere guzel açıklamalar getiriyor.