Toplam yorum: 3.284.714
Bu ayki yorum: 6.220
E-Dergi
KY-1420376 Tarafından Yapılan Yorumlar
Gerçekten güzel bir eser, sayfa kalitesi çok yüksek olduğu için kitapta çok geniş görsel arşiv yüksek kaliteyle okuyucuya sunulmuş. Maalesef içerik çok daha geniş olabilirdi.
Tek kelimeyle mükemmel, sadece bir günde elimden düşürmeden bitirdim. Bu noktada özellikle Sayın Çevirmen Turhan Kaçar'ı tebrik ediyorum. Hun İmparatorluğu ve Roma İmparatorluğu'nun karşılıklı mukayese ile yapılmış çok iyi bir analizi.
Genel olarak Babürname'den alıntılar üzerine kuruludur. Babür İmparatorluğu üzerine kaynak edinmek için almayı düşünen okurlara tavsiye etmiyorum. Fakat gerçekten çok başarılı ve tarih kitabı olması ötesinde çok akıcı bir Babür biyografisidir.
İmparatorlukların ne yaptığından, gelişim ve yayılma süreçlerini anlatmamaktadır. İmparatorluk kültürleri ve politikalarını inceleyen ve aktaran, günümüz devletler arası ilişkileri yorumlarken dahi vizyon kazandıran başarılı bir çalışma.
Batı taraflı yazılan dünya tarihi kitaplarının tam tersi bakış açısı ile çok akıcı bir başlık dizgisi ve anlatımla yazılmış başarılı bir kitap. Geneldeki dünya tarihi kitaplarında bulamayacağınız doğu kültürlerinden (Uzak Doğu, Asya, Orta Doğu) bir çok konu detaylı bir şekilde sunuluyor. Sömürgeci ülkelerin insanlığa karşı işledikleri suçları, Afrika'dan taşınan kölelerin yaşam koşulları gözler önüne seriliyor.