Toplam yorum: 3.284.427
Bu ayki yorum: 5.933

E-Dergi

meriku Tarafından Yapılan Yorumlar

31.01.2025

Filmini de izlemiş birisi olarak okuması keyifli bir kitaptı. Filmde olmayan birçok ayrıntı kitapta vardı ve böylece olaylar daha iyi oturdu kafamda. Kitabın sonunda da karakterler için çok mutlu oldum. Geçen sene merak ettiğim için ingilizce çevirisini okumuştum, kendi dilimde okumak ayrıca güzeldi. Bu nedenle çeviri için ayrıca teşekkür ediyorum.
25.09.2019

"Partinin iki hedefi, tüm yeryüzünü fethetmek ve her türlü bağımsız düşünme olasılığını tümden yok etmektir." (Sayfa 224)
1984'ü okurken, kitap bir an önce bitsin istedim. Çünkü içerdeki dünya tek kelimeyle korkunçtu. Kafatasınızın içindeki birkaç santimetreküp dışında hiçbir şey sizin değildi.*
1984, okunması ve üzerine düşünülmesi gereken bir eser. Bu kitabı okurken yüzünüz gülmeyecek hatta birçok düşüncesuçu** işleyeceksiniz. Ama içinde bulunduğunuz dünyaya dönüp bakmanızı sağlayacak. Büyük Birader'in gözü üstünüzde. İyi okumalar.

*1984,Orwell
**1984,Orwell
22.02.2019

Kitabı bitirdiğimde aklımdaki şey şuydu ; neden bu kadar geç okudum ki? Kitabın konusu, anlaşılması kolay dili ve akıcılığı. Sıkıldığım tek bir an bile olmadı okurken. Fakat çok rahatsız oldum. Farklı bir düşünceye izin verilmeyen ve televizyonun bütün bir hayatı ele geçirdiği bu geleceği okudukça bugünün gerçeklerinden çok da uzak olmadığı beni rahatsız etti. En sevdiğim bölüm ise Guy'ın amiriyle konuştuğu bölümdür.
Her okuyucunun kitaplığında olması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. Sizi bazı konuları düşünmeye ve sorgulamaya iten bir eser. Kitapta emeği geçen herkese teşekkür ederim! :)
17.03.2017

Alışılmışın çok dışında farklı ve çarpıcı bir üslubu var Mişima'nın.Herkesin okuyabileceği bir kitap değil,alacaksanız yazarı araştırmanızı tavsiye ederim.