Toplam yorum: 3.284.714
Bu ayki yorum: 6.220

E-Dergi

A.T.Enveroğlu Tarafından Yapılan Yorumlar

28.12.2025

2. Meşrutiyet ve 2. Abdülhamid döneminin en önde gelen eğitimci ve entelektüellerinden Emrullah Efendinin siyasi yaşamına odaklanan bir kitap. Dönemin eğitim sorunlarını (öğretmen eksikliği, bürokratik intizamsızlık, bütçe yetersizliği, memur yetiştirme zihniyeti vs.) öğrenmek açısından da aydınlatıcı. Emrullah Efendinin felsefi ve entelektüel yönüne biraz daha odaklansaydı bence daha tam bir portre olurdu. Yine de güzel.
09.12.2025

İşlenen yazarların nasıl yazdıklarından ziyade ne ve nasıl okuduklarına eğiliyor kitap daha çok. Bazı bölümlerin (Sezai Karakoç, Oğuz Atay, Adalet Ağaoğlu en başta) daha özenli ve nitelikli yazıldığını düşünüyorum. Derleme bir eser fakat akıcı. Son derece alakayla okudum.
30.11.2025

Yazarın Orta Doğu kitabını daha çok beğenmiştim ama bu da iyiydi. Cidden bu kültüre dair vukufiyeti ve kavrayışı inanılmaz Lewis’in. Doğal olarak çok Batılı bakıyor mevzulara ama dışardan bakış da gerekli elbette.
30.11.2025

Bir rockstar nasıl bir kitap yazacaksa o şekilde yazılmış. Çok eğlenceliydi. Teoman’ın edebiyat meraklısı bir adam olması üslubunu akıcı kılmış bence. Biraz savruk ve şımarık bir tarz ama olur o kadar.
30.11.2025

Anılan 5 yıllık heterodoks ekonomi deney(im)inin ülke içindeki hangi sosyal/siyasal/iktisadi dinamiklerden kaynaklandığını, bu oluşan ekonomi anlayışının hangi toplumsal birimlerin çıkarını yansıttığını kronolojik, marksist teoriye yaslanarak ve çok sade bir dille analiz etmiş. İddiasının hakkını veren bir kitap.