Toplam yorum: 3.253.600
Bu ayki yorum: 5.625

E-Dergi

Ramazan_Erkan Tarafından Yapılan Yorumlar

29.10.2025

kitap tez şeklinde yazılmış gibi. 60 sayfalık bir inceleme metni gibi.

vamberry'i hakkında birçok bilgi yer almakta. dost mu, düşman mı, ajan mı gibilerinden. ama kitap bazında yaptığı çıkarımlar gayet makul.

tanzimatla değişen bir ülkenin, gelişmekte, değişmekte olduğunu bize göstermekte. yani geri kalmak antropolojik olarak etnik bir neden değil kimine göre halka indirgenememiş bir refor, kimine göre baskıcı bir imparatorluğun getirmiş olduğu zorunluluk, kimine göre de bölgesel olarak yaşanan türklerin azınlığı.

diğer milletlere nazaran türklerin gelişmeye ve geliştirmeye daha meyilli olduğu, gelişimin kadının gelişimiyle başladığı ve türk kadınlarından bu yönde çok adım olduğunu görmekteyiz. 40 yıl arayla iki ziyaretini karşılaştıran vamberry türklerin esasınca osmanlının yenilik konusunda halk tabanında hızlı kabullenildiğini ve bunun yanısıra islam yüzünden geç kalındık şeklinde düşünenlere eleştirisini görmekteyiz.
11.09.2022

Ömer Türker , üniversitede kendisinden ders almadım belki ama eserleriyle birşeyler katmaya çalışıyoruz kendimize. Okunmalı, okutulmalı.
11.09.2022

Bazı yerleri sürekli teizme bağlaması dışında mükemmel bi kitap. okurken çok keyif aldım.
11.09.2022

Ömer Türker , üniversitede kendisinden ders almadım belki ama eserleriyle birşeyler katmaya çalışıyoruz kendimize.
11.09.2022

Ortadağo'yu anlayabilmek adına en basit şekilde okunabilecek mükemmel kaynak.