Toplam yorum: 3.285.372
Bu ayki yorum: 6.899
E-Dergi
cagribey345 Tarafından Yapılan Yorumlar
Khalled Hosseini'yi bu kitapla tanıdım. Son zamanlarda okuduğum en etkileyici romandı. Akıcı, sade ama kesinlikle basit ve yavan değildi. Afganistan'nın çatışmalı, karanlık yüzü; kadınlara yapılan zulüm aklımdan uzun süre çıkmayacak. Kadına, anneme, kız kardeşime verdiğim değeri, saygıyı sorgulattı bu kitap, derin düşüncelere sevk etti. Yazarın üslubunu da beğendim bundan sonra okuma listem de olacak.
İskender Pala, dönemin iki büyük hükümdarının çekişmeleri eşliğinde bitmeyen, kavuşulmayan sevdaları anlatmış. Sevginin ne olduğunu sormuş bizlere; sevginin sadakatte, vefada gizli olduğunu sezdirmiş. Dönemin siyasi kargaşasında sünnilerle alevilerin, kardeş halkların nasıl birbirine girdiğini, girdirildiğini yazmış. Ve tabi ki Şah ve Sultanın iki büyük hükümdarın halklarını nasıl bir kıyıma sürüklediğini..
Talha Uğurluel sanki sizinle sohbet eder gibi anlatıyor tarihi. Kesinlikle sıkıcılıktan uzak, geçmişimizi değerlerimizle harmanlayarak, o günlerin koşullarını tüm gerçekliğiyle ortaya koyan samimi bir üslupla kaleme alınmış bir eser. Kanuni ve diğer ömrü hak üzere geçmiş ecdadı bir nebze olsun tanımak için okuyalım, okutalım bu tarz eserleri.