Toplam yorum: 3.284.714
Bu ayki yorum: 6.220

E-Dergi

KY-1883478 Tarafından Yapılan Yorumlar

15.06.2022

Diğer yorumlarda belirtildiği gibi, kitapta yaklaşık 3-4 tane ana önerme var ve kitabın bir çok yerinde bu önermeler tekrar tekrar dile getiriliyor. Kitabın dili maalesef kuru ve ruhsuz. Akademik bir kitap olmasından ötürü bu normal ama böyle bir konu daha zengin bir üslupla anlatılabilir. Benim için en önemli nokta, kitabın ana konusundaki iddianın ürkekliği. Arkeolojik deliller olmasa da mitolojik kanıtlar Hz. Musa'yı tarihsel bir figür olarak ortaya koyuyor. Bu iddia sert bir şekilde ortaya koyulamıyor onun yerine; olabilir, görülebilir, denebilir gibi daha esnek ifadeler kullanılıyor. Ele alınan delillerde net değil yoruma açık deliller. Bu konuda, daha anti-oryantalist bir cepheden, biraz lirik ve epik bir anlatımla kısa, öz ve net çalışmalara ihtiyaç olduğunu naçizane düşünüyorum.
06.03.2015

Hüzün ve mizahın başarıyla cem edildiği bir çalışma. Bir öyküsünde hüzne boğuluyor hemen ardındaki öyküde sesli bir şekilde gülüyorsun. Okunası gayet zevkli öyküler. Tavsiye olunur efendim.
25.05.2014

tasavvuf adı altında çiğ kitapların rafları işgal ettiği şu günlerde gönüllere ferahlık sunan güzle bir kitaptır seyrimde bir şehre vardım. akıcı bir dil, mana yolculuğunun kimi zaman ürpetici kimi zaman latif kimi zaman asil yönlerine ışık tutan bir anlatım... şiddetle tavsiye olunur.