Toplam yorum: 3.284.613
Bu ayki yorum: 6.119
E-Dergi
Mad_Chemist38 Tarafından Yapılan Yorumlar
Kanije Zaaferinin askeri başarısının yanı sıra manevi işaretleri ve Hasan Paşanın firasetini de oldukça güzel anlatan bir kitap. Kitabın sonunda adı geçen padişahların da hayatı hakkında malumat verilmiş.
Mesheb imamlarımızla gönül kılavuzlarını bizlere tanıtmaya başlayan Ahmed Sırrı Arvas çoğu isimlerini duyduğumuz fakat duymaktan öteye gitmeyen diğer gönül ehli insanları bizlere tanıtıyor.En hoşlandığım bölümler ise bu gönül ehli insanların anaektodlarıdır hiç süphesiz.
Osmanlının sosyal-Kültürel yapısını bozmak için ajanların Bursaya gönderilmesi ile başlayan roman Süleyman Çelebi nin yiğeni ile bir bey kızının aşkı ile süsleniyor.Fitne ateşi ajanların yakalanması ve Mevlid-i Şerif ile son buluyor.Hoş bir roman okumanızı tavsiye ederim.
Kendi alanındakilerden bu kitabı ütün kılan yön bana göre anlatımıdır.Su içer gibi cümleleri ard arda okuyorsunuz, tam anlamıyla hikaye gibi gerçekten.Yazarımız yine bilindik üslubu ile ara sıra sizi güldürüyor ama didyetten uzaklaşmıyor.Kesinlikle okunası bir kitap
Tarihi romanları her zaman sevmişimdir ve bu kitabında tarihi roman olması sebebi ile ilgimi çekmişti ve alıp okudum.Okurken sıkılmadım ama bu demek değildir ki çok iyi kitap.Romanlarda genellikle anlatılan her olay roman sonlanmadan başka bir olayda ilşkilandirilir ve hiç bir şey gereksiz olduğu halde anlatımaz ancak bu kitabın başların danlatılan bir olay vardı ve ne zaman bu olay başka bir yerde karşıma çıkacak diye bekledim ve boşa bekledim çünkü bu olaya tekrar dönmedi.Romanı bence hakikaten roman yapan bu olay es geçilmiş ve bana göre profesyonelce yazılmamış bir roman.