Toplam yorum: 3.285.372
Bu ayki yorum: 6.899
E-Dergi
Burcu BAYSAL Tarafından Yapılan Yorumlar
Bir insanın çevresine yabancılaşmasını ve soyutlamasını böcek metaforu üzerinden okuyucuya aktarıyor sevgili Franz Kafka.Gregor Samsa’ nın bir böceğe dönüşümünü ve hayatını bu şekilde idame ettirişini okurken Kafka’nın kalemiyle büyüleneceksiniz.20.yüzyılda kaleme alınmış olmasına rağmen 21.yüzyılda da yaşadığımız sorunlara değiniyor oluşu kendisini klasikler arasına sokuyor zaten.
Dostoyevski’nin kalemi konuşturduğu muhteşem eserlerinden biri.Kahramanların derin psikolojik tahlilleri, kendilerini sorgulayışları ve olay örgüsü içinde kendinizi kaptırıyorsunuz.Hacmine nazaran kısa süreyle bitecek ama kendinizi fazlayısla dolu dolu hissedeceğiniz nitelikte.
John Steinback ‘Gazap Üzümleri’ nde olduğu gibi bu kitabında da kapitalzm eleştirisi yapmıştır.Ana tema kapitalzm olmakla birlikte dostluk ve sevgi gibi sıcak duyguları arka plana saklayarak harmanlamıştır.Sürükleyici, akıcı, kendinizi ve sistemi sorgulamanızı sağlayacak nitelikte bir eser.
Karakterlerin iç dünyalarının tahlili, 20.yüzyıl Türkiye’sindeki ‘aydın’ ların yaşamından bir kesit sunuyor Sabahattin Ali. Kalemini sevenleri şaşırtmayacak nitelikte bir eser.
Dili oldukça akıcı aynı zamanda sürükleyici bir dille kaleme alınmış.Hem eserin hem de çevirmenin başarısı olduğunu düşünüyorum.Modern hayatın yaşamımıza etkisini çok güzel vurgulamış.Okumazsanız pek bir şey kaybetmezsiniz ama okursanız bir şeyler kazanacağınız kesin.