Toplam yorum: 3.284.714
Bu ayki yorum: 6.220
E-Dergi
MEHMET1974 Tarafından Yapılan Yorumlar
şairin gönlüne sağlık çok güzel bir yapıt.
BU KİTABA NE GİBİ BİR YORUM YAPILABİLİRKİ. HER SATIRINDA TARİH KOKAN, ŞEHİT KOKAN, ÖZGÜRLÜK ARAYIŞI KOKAN BU KİTABA NE YORUM YAZILABİLİRKİ. BU KİTABIN YORUMU KİTAPTA ANLATILAN OLAYLARLA ZATEN YAPILMIŞ DURUMDA. AVRUPA AVRUPA DİYE İNİM İNİM İNLEDİĞİMİZ ŞU YÜZYILDA AVRUPANIN BİZE YAPTIKLARINI SATIR SATIR OKUMAK İNSANIN TÜYLERİNİ DİKEN DİKEN EDEN BİR HUSUSTUR. BU KİTAP ÖNCE VATAN DİYEN GERÇEK ATATÜRKÇÜ GENÇLERİN KİTAPLIKLARININ BAŞ KÖŞESİNDE OLMASI GEREKEN KİTAPLARDAN BİRİ. SAYIN MEHMET NİYAZİ OLAYLARI ÖYLE İÇTENLİK VE AKICILIKLA İŞLEMİŞ Kİ, HER SAFYAYI ÇEVİRDİĞİMDE OKUDUĞUM YENİ BİR OLAY BENİM İÇİN BU TOPRAKLARIN DEĞERİNİ BİR KAT DAHA ARTTIRDI. OLMAZ BÖYLE BİR ŞEY, SAVAŞ BU KADAR AKICI BİR DİLLE ANLATILMAZ, TEŞEKKÜRLER KİTAPYURDUNA, TEŞEKKÜRLER MEHMET NİYEZİYE, TEŞEKKÜRLER ÖTÜKEN NEŞRİYATTA.
VAHDETTİN HAİN Mİ?
Evet arkadaşlar! çok güzel bir soru? Bu soruya cevap verenler acaba ne derece vatansever. Yorumlar arasında bir arkadaşım demiş ki; Atatürk’ü en kötü gemiyle gönderdi. Onunla bir konuda hem fikiriz, evet Atatürk’ü Anadolu’ya milli mücadeleyi ayaklandırması için Vahdettin gönderdi. En kötü gemi ile gönderdi bahanesi benim için çok saçma ve manasız. Arkadaşlar 1900-1920 yıllarının Türkiye sinden bahsediyoruz, ülkenin tüm orduları dağıtılmış, tüm tersanelerine girilmiş, halk bir lokma ekmeğe muhtaç, ve benim arkadaşımın kafasına taktığı bahane Atatürk ün en kötü gemi ile gönderilmiş olması, acaba Yıldız sarayının önünde demir atmış kat tane deniz altı, hücum bot , yat vardı da Vahdettin bunların birinin anahtarını vermeyip te Atatürk ü gönderdi. Ben bu kitabı okudum ve dedim ki “VAHDETTİN HAİN DEĞİLDİR”. O zaman Türkiye’ sinde daha ne yapabilirdi ki, tarihte bir dönemin bitimini rastlayan liderler hep HAİN, yeni dönemin başlamasını sağlayan liderler hep VATANSEVER ilan edilmiştir. Önce kendimizle barışık olmalıyız. Bahsettiğimiz kişi bir dönemin padişahı, bizim padişahımız, ama şurası da ayrı bir konu, bu millet Fatih Sultan Mehmet’leri, Kanuni Sultan Süleyman’ları bağrında barındırdığı gibi, IV. Murat’ları da yeri geldi eleştirdi, Adnan Menderes’i ipte bile sallandırdı. Vahdettin’ i HAİN İLAN ETMİŞ pek de önemli olmasa gerek.
Türk demokrarisinin işleyişi, kişilerin demokrasi üzerindeki oyunları, burası türkiye burada her şey olur anlayışının belgelendiği bir kitap! okuyup bilgi edinilmesi gereken, her evin küçük kütüphanesinde bulunması gereken, daha dün türkiyesinin bir takım demokrasi oyunlarını içeren bir katip.