Toplam yorum: 3.284.613
Bu ayki yorum: 6.119

E-Dergi

KY-221894 Tarafından Yapılan Yorumlar

20.08.2014

Sabahattin Önkibarın dürüstlü seviyesini anlayabilmek için, sadece şu olayı bir okuyun: önkibar bugün köşesinde, “başbakan erdoğan'ın dosya fırlattığı bir mgk toplantısından” bahsediyor. önkibar “ilhami paşa'nın katıldığı o toplantı, emekliliği geldiği için onun son toplantısı” vurgusunu yaptıktan sonra, erdoğan ve erdil arasında yaşanan bir olayı anlatıyor. oramiral erdil, son toplantısında akp'nin irticai faaliyetleri üzerine uzun uzun konuşuyor ve başbakan erdoğan'da çok kızarak ayağı fırlıyor ve erdil'in önüne bir dosya fırlatıp, “sen bırak onları da bu yolsuzluklarının hesabını ver...” diyor.
...

ancak ortada skandal bir bilgi yanılgısı var. çünkü oramiral ilhami erdil ile başbakan erdoğan aynı mgk'ya hiç katılmadılar. çünkü 18. deniz kuvvetleri komutanı oramiral ilhami erdil 24.08.2001 tarihinde emekli oldu. ve o tarihte ne seçimler yapılmış ne akp iktidara gelmiş ne de erdoğan başbakan olmuştu. ve erdoğan ilk mgk'sına iki yıl sonra mart 2003'te katıldı. işin ironik tarafı ise sebahattin önkibar'ın yazısının ikinci bölümünde hadi özışık'ı yalan ve çelişkili haber yazmakla suçlamasıydı.

Sabahattinin konuştuklarının %99'u tıpkı yukarıdaki gibi hayal mahsulüdür. İnanmak istediğiniz için okuyorsanız diyeceğim bir şey yok. Ama ben kendisini yakınen tanır ve seviyesini iyi bilirim.
21.09.2010

Prof.Dr.İsmet Miroğlu daha çok dergi makaleleriyle meşgul olduğundan olsa gerek pek fazla kitap yazmadı,ama bu kitap alanında gerçekten çok iyi.
21.09.2010

Kitap iyi hoş lakin tarih bilimi açısından bir önem taşımıyor,kaynaklar yetersiz.Sanki internetten toparlanmış bir kitap görünümde.Mustafa Armağan'ın hoş tarzı kitabı okunur kılıyor.
08.08.2006

Bu kitaba ulaşmak oldukça zor.Fakat olurda bulursanız okumanızı tavsiye ederim.Yakın tarihimizi biraz daha farklı açıdan görmek için ideal bir kitap.Fikret Başkaya resmi belgelere dayanarak ortaya güzel bir eser koymuş.
08.08.2006

Felsefe tarihinde iz bırakmış kişiler,görüşlerinin en çarpıcı noktaları ile anlatılmış ve bunlar roman kurgusuyla anlatıldığı için hayli akılda kalıcı olmuş.Şahsi fikrim felsefe tarihinin bundan daha kolay ve ayrıntılı biçimde anlatılmasının zor olduğu.Felsefe ile ilgiliyseniz sıkmayacaktır,fakat felsefe tarihi konusunda zayıfsanız,okurken iyi tanımadığınız kişileri ve görüşlerini not alırsanız iyi edersiniz..Zira sonra unutabilirsiniz.