Toplam yorum: 3.284.714
Bu ayki yorum: 6.220

E-Dergi

goncagül alankaya Tarafından Yapılan Yorumlar

04.07.2008

unutamadığım kitaplardan biri. yıllar önce okumama rağmen etkisi hala üzerimde. sokaktan gelen akordeon sesini duyuyor gibiyim. bir yasak aşkın öyküsü... tümüyle gerçek. özellikle 27 mayıs ile ilgilenenlerin okuması gereken bir kitap.
kitap bitirildikten sonra Emin çölaşan'ın ne yazıkki adını hatırlayamadığım eski kaitaplarından romanın kadın kahramanı VESAMET KUTLU ile yapılmış röpörtajını bulun ve okuyun... zaten küçük bir ayrıntı dışında kitapla tamamen örtüşüyor. Erkek kahramanı ise söylemeyeceğim. kitabın sonu anlaşılmasın diye...(yorumlarda yanlış anlaşılamalar görüyorum. Ayhan Aydan -Adnan Menderes kesinlikle değil bu kişiler) mutlaka okunması gereken bir kitap şiddetle tavsiye ederim.
18.06.2006

çoklu zeka teorisine göre hazırlanmış bu kitapta şiir ve masal iç içe geçmiş. çocuklar küçük yaşta şiirle tanıştırılıyor. resimler çocukların ilgisini çekecek şekilde çok canlı. sonundaki etkinlikler de masalda öğretilenleri pekiştiriyor. her masal farkıl zekayı geliştiriyor. dilsel zeka,ritmik zeka,doğa zekası,mantıksa,matematiksel zeka... masal okurken aynı zamanda eğitimede yer vermek isteyen anne babalara...
18.06.2006

bu kitapta serinin diğer kitapları gibi, çoklu zeka yöntemiyle hazırlanmış. devler,krallar,cücelr gibi gerçeküstü şeyler yerine tamamen somut... bir ormandaki tüm hayvanlar... çok öğretici. resimleme çok başarılı canlı, kocaman çocuğun çok ilgisini çekiyor.kitabın sonundaki etkinlikler de çocuğun öğrendiklerini pekiştiriyor.
18.06.2006

4 kitaplık bu serinin bence en eğiticisi.portakal kabuğu suyunun parfümlere konduğunu,uçakların hızlarının aya gitmek için yeterli olmayacağını,her kar tanesinin farklı şekli olduğunu,aynanın kumsallardaki kumdan yapıldığını ,balıkların nasıl nefes ladıklarını, ve daha nicelerini hangi masal kitabı öğretebilir çocuklara... ben çok araştıran bir anneyim. bu seri kadar güzel masal kitabına 4 yıldır rastlamadım. tüm anne-baba ve öğretmenlere şiddetle tavsiye ederim.
06.05.2006

adı sizi yanıltmasın ,aşk kitabı değil bir tarih kitabı; yüzyılın aşkları. Can Dündar yine kendine özgü diliyle ışık tutmuşkimi çok bildik, kimi gizli kalmış anılara.
kavuşunca aşk uçup gidiyor mu? o yüzden mi yüzyılın aşkları kitabına giren tüm hikayelerde bir dram var...
keyifle okunan bir kitap herkese tavsiye ederim. birkaç ufak eksik bana göre; fatin rüştü zorlu'nun yaşadığı yasak aşk bir başka yazar 'başucumda müzik'i yazdığı için mi girmeyi hakedemedi yüzyılın aşkları kitabına ? ve gazi ile latifenin aşkının anlatımını da yüzeysel buldum. belki ismet bozdağ'ın 'iki aşk arasında Atatürk' kitabında bütün ayrıntıları okuduğum için. ayrıca kitap yeni yayınlanmasna rağmen eski yazım sanırım. yoksa melih kibar'ında tıpkı ruh ikizi gibi aynı hastalığa yenik düştüğü eklenebilirdi.
herkese tavsiye edrim.