Toplam yorum: 3.090.130
Bu ayki yorum: 727

E-Dergi

Bülent Güler Tarafından Yapılan Yorumlar

25.11.2008

Yakın Türkiye tarihine ilgi duyuyorum ve bu konularda her türlü bilgi ve belgeye ulaşmaya çalışıyorum fırsat buldukça. Kıbrıs Barış Harekatı da hakkında detalı bilgi sahibi olmak istediğim olaylardan bir tanesi. Daha önce barış harekatımız hakkında bulabildiğim tüm kitap ve belgeleri okudum ancak bu denli ayrıntılı bir çalışmaya ilk defa rastladım. Özellikle Kocatepe muhribinin batırılması vakası neredeyse dakika dakika verilmiş. Zaten yazar ilk başlarda Kocatepe'nin batırılışı hakkında başladığı çalışmalardan yola çıkmış ve zamanla tüm harekat detaylarına ulaşmaya başladıktan sonra kitabının konusunu Kıbrıs Barış harekatı olarak genişletmiş.
Böylesi ayrıntılı ve doyurucu eseri için Erol Mütercimleri kutlamak isterim ve konuya ilgi duyanlara da kitabı mutlaka tavsiye ederim.
19.04.2007

Forsyth bu kitabında kısa hikayeler ile ile çok şey anlatmış. 5 farklı hikayeden ikisi 30-40 sayfa, diğer ikisi 70-80 sayfa, sonuncusu ise 137 sayfa tutmuş. Hikayelerin hepsi güzel ve zekice kurgulanmış. Okunması bulmaca çözer gibi zevkli. En çok beğendiğim ise kitaba adını veren Fısıldayan Rüzgar oldu. Filminin de çevrilmesini isterdim.
24.11.2006

Kullanılan dil yüzünden okunabilirliği son derece zor, anlaşılması için çaba sarfetmekten okuyucusunu yorgun düşüren ve akıcılıktan zerre kadar nasip almamış bir kitap. Ayrıca o dönemde korkudan dizlerinin bağı çözülen bir neslin torunu tarafından yazılmış, ki satır aralarında bu kanıya sıklıkla kapılabiliyorsunuz.
Verdiğim paraya yazık, tamamını okumadan yarım bıraktığım bir kitap, kesinlikle tavsiye etmiyorum.
24.11.2006

Bir çok ülkenin harp okullarında çok başarılı bir çıkarma ve indirme harekatına örnek olarak okutulduğunu duyduğum Kıbrıs Barış Harekatını gerçek anektodlarla romanlaştırarak anlatan başarılı bir çalışma. Konuya ilgi duyan ancak benim gibi kaynak sıkıntısı çektiğini düşünenlere mutlaka öneriyorum.
24.11.2006

Benim gibi daha önce hiçbir romanını okumayanların, Frederick Forsyth’in ne kadar kaliteli bir yazar olduğunu anlamaları için bu kitabı okuması yeterlidir diye düşünüyorum. Karakterler sahne almaya başladıkça okuyucular tarafından tanınabilmeleri amacıyla backroundları eş zamanlı olarak hikayenin normal akışı ile birlikte verilmiş. Dolayısıyla okuyucu olarak roman kahramanlarıyla birlikte bir yanda ABD veya Bosna’ dayken bir anda 2.Dünya savaşı Avrupasında veya Vietnam da Vietkong’ luların tünellerinde buluyorsunuz kendinizi. Final ise Güney Amerika’da yaşanıyor. Vietnam daki tünel farelerinin anlatıldığı kısım benim için oldukça ilgi çekiciydi.Yazar da kitabının başında bu romanını onlara ithaf ettiğini belirtmiş.
Kurgusu ve gerilimi ile ağızınızda tad bırakacak kaliteli bir macera arıyorsanız bu kitabı okumalısınız.