Toplam yorum: 3.284.793
Bu ayki yorum: 6.299
E-Dergi
ayessleb Tarafından Yapılan Yorumlar
Hiç düşündünüz mü bu ülke bugün hala neden buhran yaşıyor? Osmanlının son dönemi ve Cumhuriyetin ilk yıllarını anlayabilmeniz için iyi bir eser. Said Halim Paşa o dönemleri kendi fikirlerince tespit etmiş, faydalı bir kitap.
Atsız, edebi yönü asla göz ardı edilemeyecek kadar güçlü bir yazar. Tarih, mitoloji, aşkı böylesine bir ustalıkla birleştirip kitabı 1 günde bitirmemi sağlayacak bir yazara Atsız'dan başka rastlamadım.
Mehmet Akif, milli şair olmanın çok daha ötesinde müthiş bir sağlam karaktere sahip şahsiyettir. En önemlisi yaşadığı dönemde , devletin, milletin içine düştüğü ateşte asla kaçmayı yeğlememiş aksine milletin derdiyle dertlenmiş, vatanın kurtuluşu için çözüm önerileri sunmuştur. Safahat'ta bir bakıma toplum tahlil ediliyor, yeri geliyor Müslümanlar eleştiriliyor, Doğu ve Batı toplumları analiz ediliyor.
Benim Yaban'dan çıkardığım ders; bu kitap kurgu değil, geçmişte yaşanmış bitmiş şey hiç değil. Bu kitap MİLLİ BİLİNCİN ne denli gerekli olduğunu aşılıyor bizlere. Yediden yetmişe herkes okumalı.
Yazar; 40 sayfada, hem aşk acısını hem de bu acıyı hissettirirken, gülümsetmeyi başarmış. Yer yer Murat Başol'un çizimleri de eklenince özgün bir çalışma olmuş.