Toplam yorum: 3.284.714
Bu ayki yorum: 6.220
E-Dergi
birkahvebinkitapp Tarafından Yapılan Yorumlar
Korku, şiddet, şüphe ve paranoyadan beslenen iki ardışık gizem-gerilim kurgusu. Yine her zamanki Dorn tarzında. Kurbanların haricinde katillerin de zihnine erişebilmemizi sağlayan, çok yönlü bakış açısı sunan, psikotik vakalarıyla farklı bir derinliğe ulaşan, özellikle katmanlı konularda mesleki birikimini bizden esirgemeyen bir yazar.
Kurgunun her dönemeci ipe dizilen boncuklar misali birbirini tamamlayan anlardan oluşuyor. ‘An’lar diyorum çünkü kitabın tamamı yalnızca bir günü kapsıyor. Varın adrenalin patlamasını siz düşünün. Kurgu koşuyor, siz de var gücünüzle yetişmeye çalışıyorsunuz. Bu noktada usta işi tarifi tam olarak anlamını karşılıyor. Soluksuz okudum. Malumunuz sevgili Fitzek’in olayı da bu; yoruyor, yıpratıyor, beyni resetleyip tekrar aktive ediyor. Bu döngü hiç bitmiyor. Gönülden tavsiyedir.
Kitabı kana kana içtim resmen. Müthiş keyif aldım. Hunter’ın zekası, Garcia’nın çevikliği, olay odaklı kurgusu, muhteşem dönemeçleri, güçlü soruşturma teknikleri.. liste böyle uzar gider. Hakkında sabahtan akşama kadar konuşabilirim ama Carter’ın ustalığının üstüne söyleyecek söz bulamam..
Daha iyilerini okumuş olsak da Freida'nın kalemini sevdiğimden haksızlık yapmak istemiyorum. Sonuçta hangi kitabını elime alsam o veya bu şekilde su gibi akıp gidiyor. Bu kitabın da özellikle son 80 sayfasını ve şaşırtıcı finalini beğendim. Seri okunan, yormayan, kafa dağıtan kitaplardan. Yazarı sevenlere..
Öncelikle yazarı tanıyıp sevdiğimizden kitapta kusur değil huzur aradım. Yoksa bin tane kusur sıralarım. Ama hiç gerek yok. Basit anlatımlı, yalın, temiz bir kurgu. Kafa açmıyor, zihin bulandırmıyor, günümüz bölümleri yalnızca bir geceyi kapsadığından tik tak tik tak saat gibi işleyen dinamik bir olay örgüsüne sahip. Yazar okurlarına stressiz, sürükleyici, tatlı bir kedi fare oyunu sunuyor.