Toplam yorum: 3.284.610
Bu ayki yorum: 6.116

E-Dergi

Elif Gökyıldırım Tarafından Yapılan Yorumlar

Konusu çok özgün. İnsanlığın çaresini bulamadığı ve muhtemelen de bulamayacağı ölümün çaresi bulunsa neler olabilirdi diye merak eden varsa okusun :)
Kitap Abdulhamit döneminden ittihat terakki dönemine kadar olan 3 Istanbul profilini ve bu dönemlerde yaşanan toplumsal yozlaşmayı ve çöküntüyü anlatıyor. Ahlaki çöküntü genellikle kadınlar üzerinden ve sapkın ilişkiler anlatılarak gösterilmiş. Dönemin bütün çöküşü, liyakatsizlik ya da toplumdaki diğer sorunlara çok daha yüzeysel değinmişti. Ben okurken Adnan’ın sürekli birilerine aşık olması ve onun üzerinden dönen bir yozlaşma hikayesine kendimi kaptıramadım. Beğenen için çok güzel bir kitap olabilir ama ben sevemedim.
Nazan.. Kitabın son sayfalarında beni hıçkırıklara boğan hikayesiyle, bütün saflığıyla beni büyüleyen Nazan.. Bu kitap hem toplumun hem de kapalı kapılar ardının bir röntgeni. Kesinlikle okuyun.