Toplam yorum: 3.086.813
Bu ayki yorum: 6.500

E-Dergi

sirnak_73 Tarafından Yapılan Yorumlar

11.05.2011

Dean Koontz ‘Ay Işığında’, koluna madde enjekte edilen Dylan O’Conner’ın kabusa dönen hayatını hikâye ediyor.
Uzun bir yolculuğa çıkan genç sanatçı O’Conner ve yirmi yaşındaki otistik erkek kardeşi Shep, geceyi geçirmek için bir oda tutar. Fakat, gizemli bir adamın burada, O’Connor’ın koluna bilinmeyen bir madde enjekte etmesiyle her şey alt üst olacaktır. Artık bir taşıyıcı olan genç adam kendini, şiddetle yoğrulmuş, kuralsız ve acımasız bir dünyanın içinde bulur. Öyle ki genç adama, polisler dahil hiç kimse yardım edemeyecektir. Kahramanımız, engelli kardeşiyle birlikte, bu cehennemden kurtulmak için mücadele etmektedir.



11.05.2011

kitap yazarın muhtelif dergilerden yayınlanmış şiirlerinden meydana gelmektedir.
yazarin kitaptaki şiirleri ağırlıklı olarak insanın hayat karşısındaki yetersizliğini, eksikliğini işliyor.
11.05.2011

Türkiye’nin belki de en çok ihmal edilen yazarlarından Safiye Erol’un kapsamlı bir biyografisidir.
Erol’un doğup büyüdüğü çevrenin anlatımıyla başlayan kitap, yazarın ilk eğitimi, Almanya’daki tahsili ve doktorasını bitirerek yurda dönüşünden bahsediyor.
sefiye erolun yurda döndükten sonra eserlerini yazması, romanlarının yarattığı etkiler ve fikirlerinde dönüşüm yaşamasını sağlayan Sâmiha Ayverdi ile tanışması, kitapta ele alınan konulardan.
11.05.2011

Jean-Jacques Rousseau’nun, Aydınlanma çağının en iyi ürünlerinden olan kitap İnsanoğlu özgür doğmuştur, ama her yerde zincire vurulmuştur” sözleriyle başlar.
yazar kitapta insanlığın önceleri doğal durumda yaşarken daha sonra özel mülkiyetin ortaya çıkması, devletin zenginlerin çıkarını savunması ve uygarlığın gelişmesiyle beraber yozlaşmanın başladığını savunur.
İnsanın doğal duruma dönmesinin mümkün olmadığını belirten düşünür, ideal devletin nasıl olması gerektiğini ele alır. Ona göre bu, yeni bir toplum sözleşmesiyle mümkündür. Bu yolla bireysel özgürlük ile insanlığın ortak yararını birleştirmeye çalışır.
11.05.2011

Romantik hareketin modernliğe karşı ilk isyan olduğunu savunan yazar kitap ta Kant sonrası Alman idealist düşüncesinde yer etmiş romantik düşünürlerin görüşlerini ve bunların modern hayata ne gibi eleştiriler sunduğunu ele alıyor.
yazar August Wilhelm, Friedrich Schlegel, Friedrich von Hardenberg (Novalis), Friedrich Schelling, Friedrich Schleiermacher, Ludwig Tieck, Caroline Schlegel-Schelling, Dorothea Schlegel ve Friedrich Hölderlin gibi romantik düşünürleri incelerken, aynı zamanda bu isimlerle temsil edilen romantik hareketin, bugünün modern hayatının anlaşılmasına ne gibi katkılar sunduğunu irdeliyor.