Toplam yorum: 3.285.044
Bu ayki yorum: 6.570

E-Dergi

Asiye Tanyeri Tarafından Yapılan Yorumlar

16.02.2026

peygamberlerden bilim ve devlet adamlarına kadar hayatlarına dair kısa açıklamalar ve ölüm sebeplerini anlatan güzel bir kitap .
17.11.2025

kitabı okuduktan sonra filmini izlemek kafanda oluşturduğun tasviri filmde yakalamaya çalışmak güzeldi .
13.08.2020

ötekileştiren bu topluma doğarsın sonra birdaha da içinden çıkamazsın . insanlar değişebilir. bu değişimi kendileri tek başına yapabilir - tıpkı toplumca değiştirildiği gibi . herkes herkesin herkesi .
13.08.2020

ilya ilyiç'in zaharla olan iletişimi kitabın kalınlığını göz ardı ettirdi . yarım bırakma gibi bir huyum yok ama fazla zamanımıda almadı. naif kibar düşünceli bir insanın hayatı nolmuş canım tembelse?
13.08.2020

Budala olsaydım, budala olduğumu düşündüklerini anlar mıydım hiç ? "

dostoyevski'nin diğer bütün eserleri gibi çok güzeldi.
hem örgütleyen hemde eleştiren, insan doğasında ki bütün gerçekleri, yüksek sosyeteden alt sınıfa maddi manevi tüm eksikliklere ayna tutmuş . rus halkını eleştirirken, dürüstlüğün aslında " budalalık" olduğunu bu şekilde ortaya koymuştur .