Toplam yorum: 3.284.424
Bu ayki yorum: 5.930

E-Dergi

gizemcclk Tarafından Yapılan Yorumlar

23.11.2025

Hikâye başlarda merak uyandırsa da ilerleyen bölümlerde temposu zaman zaman düşüyor. Yine de dili sade, akışı rahat ve bazı bölümleri sürükleyici olduğu için kolay okunabilir bir kitap. Çok etkileyici olmasa da vakit geçirmek için tercih edilebilecek bir roman
07.10.2025

Orhan Kemal’in El Kızı romanı beni en çok Nazan’ın yaşadıklarıyla etkiledi. Saf, iyi niyetli ve ailesiz bir kadın olarak kocasına ve onun ailesine tutunmaya çalışan Nazan, sürekli haksızlığa uğradı ve iyi niyeti her defasında suistimal edildi. Kayınvalidesi Hacer Hanım’ın fesat ve memnuniyetsiz tavırları yüzünden huzuru bozuldu.

Nazan’a gerçekten değer veren tek kişi Nesrin’di; onun da ölümüyle Nazan tamamen yalnız kaldı. Roman boyunca aklımda “Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste” sözü yankılandı. Gerçekten de yazar, hayatın adaletsiz yanını çok gerçekçi biçimde anlatmış.

El Kızı, hüzünlü ama sürükleyici bir hikâyeydi. Gerçek yaşamdan izler taşıdığı için yer yer can sıkıcı bir yüzleşme gibi hissettirse de, akıcı diliyle kendini okutan bir roman olmuş. Kesinlikle tavsiye ederim.
04.10.2025

harika bir kitap. kesinlikle herkes okumalı
04.10.2025

ahmet şerif izgören okumayı seviyorum hayatın içinden hikayeleri, hikayelerde kendi hayatınızdan bulduklarınızla kendine bağlıyor
04.10.2025

çoğu kişi bayılmış ama ben bi türlü sevemedim. belki de okuma zamanın yanlıştı bi şans daha vereceğim