Toplam yorum: 3.284.614
Bu ayki yorum: 6.120

E-Dergi

educated_mom Tarafından Yapılan Yorumlar

23.01.2026

Bir insanı en kıt koşullarda yaşamaya mecbur bırakırken o kişinin sadece özgürlüğünün değil geçmişinin, bugününün ve geleceğinin de acımasızca elinden alınmasıyla ilgili gerçek hayatta  yaşanmış olaylar üzerine kurgulanmış bir kitap. Son sayfasına kadar hüzünle okunacak, güzel bir eser.

Kitaptan alıntılar:

"...İntikam yoğun bir ölüm kokusu saçıyor ve hiçbir sorunu çözmüyordu..."(s.180)

"...İnsanın ölüsünün dirisinden daha soylu olduğunu söylemişti, çünkü toprağa döndüğünde toprak oluyordu ve bizi örten, gözlerimizi kapatan, sonsuzlukta çiçek açan toprak kadar soylu bir şey yoktu."(s.194)
18.01.2026

Yazı puntosunu fazlaca küçük bulduğum ama akıcı betimsel anlatımını çok beğendiğim bir kitaptı. Özellikle eğitim, psikoloji ve hukuk alanlarıyla ilgilenenlerin ya da bu alanlarla ilgili bir meslek sahibi olanların bu kitabı okumalarını tavsiye ediyorum.

Kitaptan alıntılar:

"Olmayın bu kadar katı yürekli,
Ey dünyada kalan insan kardeşler
Allah da sizden razı olur belki
Sizler acırsanız bizlere eğer" (s.7)

"Bu dünyada yaşarken
Arkamızdan konuşanlar
Öldüğümüzde tabutumuzu
Zambak çiçekleriyle süslerler
Neden yaşarken vermezler
O güzel çiçekleri?" (s.134)
08.10.2025

Klasiklerden olmayı hakeden, çevirisiyle, anlatımıyla muhteşem bir kitap.
20.01.2025

Dikkati yoğunlaştırarak okunması gereken güzel bir kitap. Beğendiğim kısımlarını işaretlemekten kitapta neredeyse karalanmadık yer bırakmadım:)
27.10.2024

Oldukça sarsıcı bir olayın anlatıldığı bir kitap. Kitabın son bölümünü okuduktan sonra gözyaşlarına engel olmak çok zor.