Toplam yorum: 3.090.136
Bu ayki yorum: 734

E-Dergi

selfam Tarafından Yapılan Yorumlar

29.03.2007

EN EVVEL AHMET GÜNBAY YILDIZ'IN KİTAPLARINI VAR ETMEK KONUSUNDAKİ TEMEL KAYGISININ MADDİ KAZANIM OLDUĞUNU TESPİT ETMEK PERVASIZLIĞINI GÖSTERELİM. ZİRA HİÇBİR GERÇEK YAZAR SÜREKLİ AYNI ŞEYLERİ YAZARAK KENDİSİNİ OKUMAYA NİYETLİ KİTLELERİ KİMİ ZAYIF TARAFLARINI TACİZ VETAHRİK İLE ORTAYA ÇIKMAZ. BURADAN HAREKETLE YAZARIN TÜM KİTAPLARINDAN İLKİ O DA HENÜZ OKUMAYI ÖĞRENME ÇABASINDA OLANLAR İÇİN MAZUR GÖRÜLEBİLECEK BİR KİTAPTIR. BUNUN DIŞINDAKİLER HEM İFADE HEM DE HAYAL BAKIMINDAN BİR DİĞERİNİN İKİZİ DEĞİLSE DE ÜVEY KARDEŞİ NİSPETİNDE BİRBİRİNE BENZER. SİTEM DE OLDUKÇA ROMANTİK ARTIK TÜM İDDİASINI YİTİRMİŞ İNANILMAZ SİYAH YA DA İNANILMAZ BEYAZ İKİ KİŞİLİĞİN TÜRK FİLMİ TADINDA ANLATIMINDAN ÖTE BİR ŞEY DEĞİLDİR. ZAHMETSİZ, BASMAKALIP VE EDEBİ KIYMET FUKARASIDIR.
07.03.2007

Kitabı daha okumayı zar zor söktüğüm tarihlerde Türkçe kitaplarına verdiği bir okuma parçasıyla tanıdım. Titiz bir annenin hercai oğlunu hiçbir vakit Yakup Kadri ile aynı insan olarak tasavvur edemedim. Bana göre kitaplarından kıskandığı samimiliği anılarına ölçüsüzce bağışlıyor yazar. Okunmaya değer diye düşünüyorum.
07.03.2007

Kitabın en başından sonuna dek dinmeyen bir musiki sağanağı gibi dilinin aynasını tuttuğu her mekanı konuşturmuş. Zaman ne denli ihtiyarlarsa ihtiyarlasın içinde insan ve şehrin halleri sarmaş dolaş tüm mahremiyeteiyle bir arada yaşayan bu deneme ter u taze kalacak kanaatimce. Gerek İstanbul gerekse Başta Busa olmak üzere diğer şehirlir hakikatte hiç olmadıkları kadar samimi, sıcak ve insan cilvesi ile karşımızda duracaklar.
07.03.2007

Çevremize ve yaşadıklarımıza dair dikkatimizin bulanıklaştığı bir zamanda böyle bir kitabın varlığı gerçekten dikkate değer. Söz açtığı her ayrıntı nicedir ihmal ettiğimiz bir yanımız aslında. Kıvrak dili ve kavrayıştaki destansı zeka tarifi imkansız bir keyif veriyor. Diğer tüm kitapları gibi içimizde şefkate aç en doğru noktayı bularak dermanı oluyor.
07.03.2007

Bugün epey manipüle edilen ve hiç temiz bir biçimde tartışmaya cesaret edemediğimiz dilimizin hususiyetlerini öyle bir nezaket ve nezahatle işlemiş ki içniz serinliyor. Tartışma ve tanıtma denilen ameliyenin de bir sanat ve üslup gerektirdiğine kani oluyorsunuz.