Toplam yorum: 3.090.511
Bu ayki yorum: 1.109

E-Dergi

Esthétique Tarafından Yapılan Yorumlar

12.04.2020

Alper Bilgili'nin: "Şengör Popper'dan bir Auguste Comte veya Sigmund Freud yaratmayı "başarmıştır"." tespitiyle beni benden alan, anadilimde okuduğum için kendimi şanslı hissettiğim, nitelikli, zengin bir kaynakçaya sahip, takdir edilesi nadir kitaplardan biri.
Bilimsellik adı altında kendi görüşlerini insanlara empoze etmeye çalışan sözde aydınları tanımanız için birebir. Özellikle Richard Dawkins ve Yuah Noah Harari 'ye getirilen eleştiriler( Şengör'den sonra tabi) çok başarılıydı.
08.03.2020

Herkes kendine yeniden şu soruları sormalıdır.
•Yiyip içtiklerimden de hesaba çekilecek miyim?
•Ben yiyip içtiklerimin hesabını verebilir miyim?
•Rızkımı kazanırken gösterdiğim hassasiyeti, yiyip içtiklerimi satın alırken de gösteriyor muyum?
•Bu gıda maddesini tükettiğimde, bende nasıl bir gelişim ve değişim meydana gelir?
•Hz. Peygamber aleyhisselam bu çağda yaşasaydı ve soframa konuk olsaydı bu ikramı tüketir miydi? Tüketmez ise bana ne buyururdu?
08.03.2020

Yalın Girişim‘de iş planı yerine iş modeli esas olarak ele alınıyor. İş planı üzerinde zaman kaybetmek yerine doğru iş modelini bulmak için “early adapters” dedikleri “erken benimseyenler” ile küçük ama sisteme hızlı adapte olabilen kitleye hitap edebilmek önemlidir. Asıl amaç ürünün geliştirilmesinden ziyade kullanıcı taleplerine göre sistemin ve platformun oluşturulmasıdır.
07.03.2020

İlginç sayılabilecek bir ismi olan kitabın orijinalinin İngilizce yazılması beklenebilir ama bu kitabın orijinali Almanca. Kitap, karar verme bilimi üzerine yazılmış, adı gibi ilginç başlıklar taşıyor: "Bana yardım edin! Bir türlü karar veremiyorum!", "Şimdi değil, birazdan", "Şimdi değilse ne zaman?", "Ama bunu ben istemedim ki!" ve "Üzgünüm, başka türlü davranamazdım!" gibi isimlere sahip 18 bölümden oluşuyor. Zaman zaman yanlış çeviri ve anlatımlar barındıran kitabı, karar verme ile ilgili bir okuma için "başlangıç" seviyesinde bir kitap olarak değerlendiriyorum. Bu alanda okuma yapmak isterseniz, Jonah Lehrer'in "Karar Ânı" kitabına da bakabilirsiniz.
21.02.2020

Yıl 1987 ve betonlaşmanın yapacağı yıkımı o zaman fark eden Turgut Cansever: Evet, şehirleşmede, mimaride çok kötü olduğumuz doğru ama her şeye rağmen gittiğimiz bu kötü yoldan geri dönebilir dikey yapılaşma yerine, yaşanabilir ve az katlı binalara dönebilirsek 300 milyar dolar karımız olur. Aksi halde sürekli daha yüksek ve sıkışık binalara yönelir, şehirlerde yaşama alanlarını betona boğarsak, bu şehirler yaşanmaz olacağından ya bütün şehirleri yıkıp yeniden yapmak, ya da şehri başka bir yere taşımak zorunda kalırız, bunun da maliyetini kaldıramayız” diyor. Betona boğulduğumuz bu gönlerde, her satırı bir atasözü niteliğindeki bu kitabın mutlaka alınması ve okunması çok önemli.

Allah(cc) ruhunu şad eylesin...