Toplam yorum: 3.323.068
Bu ayki yorum: 212
E-Dergi
zgr.zgr Tarafından Yapılan Yorumlar
Tabi ki sanat bize hayatın her yönünü gösterecek. Yazar bunu yaparken o karakteri bize gösteriyor, yaşamın ta içinde var bu, ama savunmuyor ki. O yüzden yorumunuza hiç katılmıyorum.
Peyami Safa der ki, edebiyat ve sanat, güzeli arar. Bir şeye faydası olma durumu ikinci unsur belki olabilir ama gerekli de değildir. Hatta şöyle örnek verir:
Bir ipekböceği sanatını-ipeğini-yaparken, bunun nelerde kullanılacağını düşünerek yapmaz. O, sadece en güzel ipeğini yapmaya çalışır. Sanat özgürdür ve güzeli arar. Sevim Ak'ın da bu kitabı sanat doludur, edebiyat kokar. Saygılarımla.
Kitap hakkında farkındalığınız ve eleştirileriniz bence mantıklı ancak bu son sorunuzla ilgili olarak şunu demek istedim. Aylaklık tanımlaması da toplum yüzünden olan yine kapitalist bir sistem sözcüğü. Yazar maalesef toplum böyle adlandırıyor diye öyle söylüyor. Aslında aylaklık sözcüğünün kavram olarak netleştirilmesi için üzerinde çok güzel konuşulacak bir kitap olmuş. Bize tam da bunları oturup kurcalama imkanı veriyor çünkü.
notunuz güzel ama ilk defa anlam yüklenmedi aslında. Leo Lianni'nin Friedrich adlı kitabındaki Fare karakteri, bu bilindik masala tam da farklı açıdan bakmıştı. tabi karakter fare bu kez ama anlam olarak cok iyi bir bakış açısıydı.