Toplam yorum: 3.089.885
Bu ayki yorum: 482

E-Dergi

Selçuk Gür Tarafından Yapılan Yorumlar

15.02.2021

Derinlemesine, gayet sistematik bir biçimde konunun ele alindıği ve yararlanilan kaynaklar bakimindan büyük emek verilmiş bir eser.
15.02.2021

Konusu coğrafyamiz için sıradışı değil. İlk defa okuduğum yazarın betimlemeleri çok güzel fakat özellikle Hannenin duygu dünyasini anlatirken tekrar düşmüş hissi uyandirdi bende. Öte yandan felsefe, psikoloji, tasavvuf, sosyoloji gibi bir çok alana girebilen yapısı yazarın bu konulara da hakim olduğunu düsündürüyor.
15.12.2020

Bir tarihi romanda hem Sultan Yavuz'dan bahsedip hem de bu kadar melankoli ve dramayı canlı tutabilecek kalem tabi ki Sayın İskender Palaya ait... Romanda Sultanın, Şah İsmail ile olan mücadelesinin paralelinde yoğun bir aşk hikayesi de anlatılıyor. Sert hükümdarların sevdiği karşısında nasıl ezilip büzüldüğünü, neyin savaşının kime karşı verildiğini tabi saman altından da neye karşı verilmesi gerektiğini anlatıyor Pala. Kısacası beyazın içindeki siyahı,siyahın içindeki beyazı görmeyi, ondan hoşlanmayı ya da nefret etmeyi anlatıyor bize.Edebiyatımıza böylesine bir eser kazandırdığı için değerli yazar ve hocamız İskender Pala'ya teşekkür ediyorum...
15.12.2020

Ahmet Ümit, romanın baş karakteri Şehsuvar Sami'nin özelinde aslında Osmanlının son demlerine konforlu bir yolculuğa çıkarıyor sizi. Kitabın kaynakları da zaten ne denli araştırmalar ve okumalar sonucunda eserin yazıldığının kanıtı. İttihat ve Terakkinin her aşamasında ne gibi yapısal ve ideolojik değişimler geçirdiğini, bu yola baş koyanların tükenişini, tüketilişini anlatıyor. Bütün bu kirli işlerin yanında da her zaman temiz kalabilmiş ama malesef yarım kalmış ya da bırakılmış bir aşk hikayesini sunuyor okuyucuya...
13.12.2020

Algoritma kelimesini günlük hayatta yeni yeni duysak da aslında hayatımızın her alanında kullandığımız bir kavram. Doğru çözüm için en ideal yolu bulma olarak kendimce tanımladığım kavram bu kitapta günlük hayattaki örnekleriyle iyice ete kemiğe büründürülüyor. Sadece bilgisayar bilimleri açısından değil günlük hayattaki problemlerin çözümlerine de aslında bilgi işlemsel(komputasyonel(bilgisayar gibi)) düşünme denilen bir yöntemle yaklaşıyor. Bilgisayar bilimlerine aşina olmayanlar için fazlaca teknik terim içerse de kitabın nihayetinde gerçekten çok fazla şey kazanacağınızdan kuşkunuz olmasın.