Toplam yorum: 3.322.960
Bu ayki yorum: 104
E-Dergi
bergamotçiçeği Tarafından Yapılan Yorumlar
Oldukça sürükleyici bir eser. Bu kitapta da “Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört Saat” kitabında olduğu gibi birini kurtarma/koruma teması söz konusu.
Oldukça sürükleyici bir eser, utancın dillendirilmesinin ve duygularla yüzleşmenin ne kadar rahatlatıcı olduğunu hatırlatıyor. Bu kitapta da “Amok Koşucusu” kitabında olduğu gibi birini kurtarma/koruma teması söz konusu.
Türkiye psikanaliz tarihini öğrenmek, ülkemizi psikanalizle tanıştıran önemli isimler hakkında bilgiler edinmek için kısa ancak öz bir kaynak. Yer yer tekrarlar olsa da psikanalizin Türkiye'deki ilk zamanlarını anlamak isteyenler faydalanabilirler.
Kabul ve Kararlılık terapisinden (ACT) faydalanılarak yazılmış bir eser. Düşünceleri gözden geçirme, duygu ve düşüncelere farklı bir perspektiften bakma konusunda egzersizler var. Okurken yeni bakış açıları kazandım, yeni metaforlar öğrendim.
Kitaptan sevdiğim bir alıntı: "Size rahatsızlık veren bazı duyguları deneyimlemeye hazır değilseniz, daha iyi bir hayat inşa etmeniz gerçekten de imkansızdır."
İhtiyacı olanlara öneririm.
Zaman zaman kendini tekrarlayan, didaktik bir eser.
Yazar kitap boyunca eğitim hayatına devam eden öğrencilere hitap etse de yaşam boyu öğrenci kalmak isteyen herkes bu kitaptan kendine birkaç şey alabilir. Ancak "mutlaka okunması gereken bir eser" diyemem.