Toplam yorum: 3.284.714
Bu ayki yorum: 6.220
E-Dergi
Arafatmh Tarafından Yapılan Yorumlar
Alanında yazılmış en derli toplu ve konulara delilleriyle açıklayıcı şekilde yaklaşan, bir müslümana nebevi sünnetin neresinde durduğunu apaçık delillerle gösteren harika bir eser. gerçek Sünnet-i Rasul'ü yaşamak cesaret ister. Bu kitaptan 6 tane aldım herkese her müslümana tavsiye ederim.
Sünnetin inkarı ve "sadece Kuran yeter" mantığı İslam tarihinde başından beri varolan ve günümüzde iletişimin artması ve müslümanlarımızdaki cehaletle yeniden hayat bulan bir fitnedir. İletişim tabiki gerekli ama cehalet en büyük rolü oynamıştır bu akımın büyümesinde. Hadis yada sünnet dendiğinde adına uydurma zayıf vs denenleri de aynı kategoriye koyup toptan silmek, ne kadar akılla izah edilir. Hadis ilmi hakkında bu kitapta okuduklarınızı birde Muhaddislerin kendi kitaplarından okuyun derim. Hangisi hüsn-ü niyet hangisi su-i zan, kim neyi nasıl anlamış anlarsınız. Muhaddislerin dini muhafazada ki titizliğini bilmeyenler elbette söylentilere inacaklardır. Dikkat edin ilham rüya vs demiyorum sadece sahih rivayetler dinde delildir. Zayıf ve uydurmalar hiçbir şekilde ne amelde ne de itikadda delil değildir.
Yahudiler Peygamberimiz doğruyu kendilerine getirdiğinde, son peygamberi kendileri de bekliyor oldukları halde önceden kalplerine yerleşmiş olan beklentiden dolayı "Bizim kalplerimiz senin söylediklerine karşı perdelidir" diyorlar ve hidayete ulaşma imkanlarını kaybediyorlar, dikkat edin okuduklarınız ve okuyacaklarınız kalplerinize perde olmasın.
Selefi salihin'in yolunu yol edinenleri eleştirmek ve onları bağnazlıkla suçlamak gafletinde bulunan birinin samimi bir müslüman olabileceğini düşünmekte zorlanıyorum. İmam Malik (ra) "Bu Ümmetin evveli ne ile ıslah olduysa ahiride aynı şeyle ıslah olur." buyuruyor. Ahmed bin Hanbel (ra), Peygamberimizin kabrini işaret ederek "Şu kabir sahibinden başka herkesin sözü alınır yada atılır" buyuruyor. Ameli detaylar, haramlar helaller netleşmişken, ictihad kapısı nas dışında açıkken, dinin temel taşları yerine oturmuşken Rabbine teslim olan bir müslüman için Kitab ve Sünnetin çizdiğinin dışında bir yol yoktur. Bu yola istediğiniz adı verebilirsiniz, selefi deyin vehhabi deyin radikal deyin kökten dinci deyin veya sadece Müslüman deyin, yaşanan aynı olduktan sonra farketmez.