Toplam yorum: 3.284.714
Bu ayki yorum: 6.220
E-Dergi
raem Tarafından Yapılan Yorumlar
"Neden büyük ırmaklardan bile heyecanlıydı.
Karlı bir gece vakti bir dostu uyandırmak."
Bu kitaptaki Ahmet Turan Alkan'ın İsmet Özel'in bu güzel dizelerine yazdığı "Bir Resim Altına Düşen Resimler" yazısını defalarca okudum. Benim İçin çok Değerli olan bu dizeler artık çok daha değerli oldu.Teşekkür ediyorum Hocam.
Kitabı okurken tarif edilemez bir zevk aldım. Ahmet Turan Alkan'ın o müthiş uslubunun zirvelerinden biri bence bu kitap. Asla ucuz nostaljiye kaçılmamış. Ahmet Turan Alkan'a hayran olmak için mükemmel bir sebeb bu kitap.
Ubeydullah Efendi'nin nev-i şahsına münhasır kişiliği kafamdaki Jöntürk modelini tamamen değiştirdi. Sadece onun ilginç kişiliği için bile okunabilecek bir eser.Kitabı güzel kılan en önemli sebeb de Ahmet Turan Alkan'ın çok başarılı bir iş çıkarmış olması.
Kitabı okuduktan sonra o dönemlerle ilgili kafanızdaki birçok şey kesinlikle değişecek ki bence kesinlikle değişmesi de gerekiyor.
Leyla İpekçi'nin tarzına âgâh olmam hasebiyle kitabı okurken herhengi bir okuma zorluğu çekmedim. Leyla Hanım beni düşünce dünyasında ve ruhunun derinliklerinde müthiş bir yolculuğa çıkardı.
Bu kitap mutlaka içinizde biryerlere çok iyi gelecektir.
Ali Bulaç bu kitabında Ulus Devlet hakkındaki bütün yargılarımızı bir kenara bıraktırıp düşüncelerimizi tekrar gözden geçirmemizi sağlıyor.Ulus Devletleri dünyanın başından beri var olan bir gerçek olarak değil, modernitenin doğurduğu bir olgu olarak değerlendiriyor. Kitapta dikkatimi çeken diğer nokta da yazarın muhalefet kaygısıyla bakışını ve yorumlarını dar bir eksene sokmayışı. Bundan dolayı da taraflı olması objektif olmasına engel olmamış. Modernite'nin ve İslam'ın devlet felsefeleri de orjinal bir bakış açısıyla değerlendirilmiş.