Toplam yorum: 3.284.714
Bu ayki yorum: 6.220
E-Dergi
merentayak Tarafından Yapılan Yorumlar
Sarayı korkuttuğu için kafkavari davalarla unutturulmaya çalışılan adayım.
Tanrıyı işine gelince salt soyut, işine gelince hem soyut hem somut bir şey olarak görüyor. Yazarın kötü niyetli olduğunu düşünmedim ama eleştiriden esirgemek için tanrıyı bazen salt bir fikre, bir hisse indirgemek sonra da kiliseye gidip somut bir tanrıya inanmak kaçak güreşmek bence.
Yazarın savları tutarsız ama anlatımı açık ve anlaşılır. İyi yazılmış olduğu için 5 puan.
Sade bir dil ve çarpıcı fikirler var. Tekrar tekrar okuyacağım bir metin. Çeviri de çok iyi.
Doğu'nun tarih boyunca nasıl yükselip düştüğünü anlatıyor ve bunu yaparken akıcı bir dil kullanıyor. Kitabı okurken adeta tarihte bir yolculuğa çıkıyorsunuz.Bu eser, hem akademik hem de genel okuyucular için çok uygun. Tarihe meraklıysanız, bu kitabı kesinlikle kaçırmayın.
Gavin D. Berockett Türkiye'de halkın milli kimliği 1945'den itibaren kabullendiği söylüyor. Bunu söylerken Atatürk'ün Türk Milleti yaratma projesinin değil 40'lı yıllardaki demokratikleşme dalgasının etkili olduğunu iddia etmiş.
Bence gözden kaçırdığı şey 40'lardan itibaren Cumhuriyet okullarında yetişmiş kuşakların hayata atılmasıyla milli kimliği benimsemiş bir halkın ortaya çıkmış olması. Atatürk ektiği tohumların meyve verdiğini görememiş sadece ve milli kimliğin kabulü de kuşakların değişmesi ile - daha ikna edici şekilde - açıklanabilir.