Toplam yorum: 3.284.427
Bu ayki yorum: 5.933
E-Dergi
Ceren Ateş Tarafından Yapılan Yorumlar
Kitabın konusu bütün öğrencilerin ilgisini çekiyor. Ödev yapmadan ders çalışmadan başarılı olmak bütün öğrencilerin hayali. Kitabı okurken kitaptaki çanta Kraliçeyi Kurtarmak kitabındaki kalemi hatırlattı bana. Hatta yazar da kitapta karakterler üzerinden Kraliçeyi Kurtarmak kitabına atıfta bulunuyor. Önerdiğim genç okurlar kitabı bitirene kadar elinden düşürmedi, heyecanla bir çırpıda okudu. Okurken çok keyif aldık.
1993 yılı yapımı Bugün Aslında Dündü (Groundhog Day) filminin çocuk kitabı hali diyebiliriz. Kitabı okurken aynı günü defalarca yaşaması ve yaşadığı olayların her gün birbirini farklı şekilde etkilemesi kitabı okumayı eğlenceli hale getirdi. Kitabı okudukça bir sonraki güne geçmek imkansız mı acaba diye sormadan edemiyorsunuz. Freddy'nin gözünden aynı günleri defalarca yaşamak çok eğlenceliydi. Okumanızı öneririm. Yazarın bu kitabını beğenince Bir Anne Dile kitabını da satın aldım. Keşke yeniden basımı olsa bu kitapların konuları çok güzel ve ilgi çekici
Andrew Clements'ın en sevdiğim kitaplarından biri. Öğrencilerin gözünden okul hayatını anlattığı hikayelerine bayılıyorum. Bu kitabında bütün okulu ele geçiren bir sessizlik oyununu anlatıyor. Öğrencilerin kendilerini ifade etme becerisi ve öğrencilerinin duygu dünyasına hitap edebilen öğretmenlerin varlığı kitabı zevkle okumamı sağladı. Andrew Clements kitaplarında anlatılan öğretmen karakterlerine bayılıyorum. Tüm öğrencilere ve özellikle de öğretmenlere öneriyorum
Andrew Clements'ı Findel kitabıyla tanıdım. Yazarın okuduğum ikinci kitabı. Yazarın her kitabında öğrencilerin gözünden eğitim sistemine bakıyoruz. Her kitapta öğrencilerin yaşadıkları sorunları çözmekte nasıl yetenekli olduğunu görüyoruz, zekalarına hayran kalıyoruz. Bu kitapta da üstün zekalı bir öğrencinin sınav sistemine karşı verdiği mücadeleyi okuyoruz. Andrew Clements diğer kitaplarına da şans verin hepsi birbirinden güzel.
5 kitaplık bir serinin her kitabı heyecanla geçiyor. Thomas Taylor Tuhaf Deniz Kasabası'nı, kasaba sakinlerini, kasabalıların ilişkisini çok güzel kurgulamış. Serinin her kitabıyla birlikte fantastik hikayelerle dolu bu kasabayla ilgili yeni bir şey öğreniyoruz ama buna ek olarak bir sürü soru işaretiyle doluyor kafamız. Son kitapla birlikte tüm sorular cevabına ulaşıyor. Okuması çok keyifliydi. Kesinlikle okumanızı öneririm.