Toplam yorum: 3.284.424
Bu ayki yorum: 5.930
E-Dergi
esasb Tarafından Yapılan Yorumlar
Romanın baş kahramanı Pip kaynağı bilinmeyen bir mirasa konup; köyden kente, fakirlikten centilmenliğe nice değişimler yaşasa da mizacı ve aşkı değişmez. Pekçok filmi, çizgi filmi, dizisi çekilen eserin hacmine aldanıp okumamazlık etmeyin, bir çırpıda okunuyor.
Kapak fotoğrafı -resmi değil fotoğrafı- hakkında düşünün.
Kanuni Sultan Süleymanın divanının günümüze ulaşmasını sağlayan, en geniş divanı olan kadın, hayatı çok velud, her alanda bıraktığı izleri tam hanım sultana yakışır incelikte, Adli mahlaslı 2.Mahmud’un kızı Adile Sultan’la ilgili her yazı ilgimi çektiği için okuyorum.
Bana hediye edilen bu kitabı okurken;
müslüman-Türk olmanın ve Mustafa Kemal’in farkını gerçek kesitlerle görmüş oluyoruz. Tarihimiz boyunca kadına verilen kıymetin tekrar geri gelmesi ve tüm dünyaya yayılması ümidimle.
Dünyada pekçok dile çevrilirken Vakıfbank kültürün çabasıyla Türkçeye kazandırılan bu önemli eseri okuyunca 19.yy da ortaya atılan pekçok -izm çöktüğü için başlığın böyle konulduğunu, çünkü liberalizmin çöktüğünde aslında başardığını anlıyoruz. Alanı olmayanların da okuyabileceği güzel tespitler içeren bir kitap.
Fotoğraflarla eski yeni hallerini gördüğümüzde içimiz sızlasa da, okurken üzülüp kızsak da tekrarları yaşanmaması için, işin ehline verilmesi ve özüne saygılı, taklitçilik ve özentiden uzak belediyecilik için yerlerine giderek ders gibi okunası bir eser