Toplam yorum: 3.284.714
Bu ayki yorum: 6.220

E-Dergi

Delil Kocak Tarafından Yapılan Yorumlar

05.03.2011

azad ziya da şair oldu artık, kovboy şapkasıyla
camel soft yanında sade nescafesiyle
portakal kabuklarında racon kesemeyecek artık
o da biliyor
ne yapsın rol keser artık 'roll' barlarında amed'in.
31.01.2009

ne yazık ki hayyam'ı sadece rubailerinden tanıyoruz. halbuki çağının en büyük bilim adamlarından biri. tek suçu güzeli ve şarabı yüceltmesi. hayyam okuyun güzeli sevin yarını değil bu günü yaşayın.
30.01.2009

sıradan beyaz insanın hiçbirzaman anlayamayacağı anlayamayacağı içinde sevemeyeceği bir anlatıdır yeraltı edebiyatı. toplum dışına itilmiş, yerleşik düzen, ahlak, değer ve norm gibi klişelerden kurtulan yada zaten bunları hiçbirzaman özümseyememiş insanların romanıdır beyaz zenciler. kimdir bunlar? tabi ki; madde bağımlıları, çingeneler, eşçinseller, anarşistlerdir bunlar. yani bütün azınlıklardır. benim de statükoya karşı bir nefretim var diyen herkesin okuması gereken bir kitap.
30.01.2009

kimine göre Shakespeare'ın öldürdüğü kimine göre ise shakespeare'ın gölgesinden bir türlü kurtulamadağı için intihar eden elizabeth döneminin en büyük yazarı christopher marlowe'un hayatını anlatan bu kitabı tüm tıyatro tutkunları mutlaka okumalıdır. tabi daha sonra YKY den çıkan toplu oyunlarını da okumak koşuluyla.
30.01.2009

sevmekle iş bitseydi herşey fazlasıyla basit olurdu. don juan'ın kadından kadına gitmesi hiçte aşk yokluğundan değildir. O'nu eksiksiz aşkı arayan bir kara sevdalı gibi göstermekte gülünçtür. ama her kadını eşit bir taşkınlıkla ve her seferinde tüm benliğiyle sevmesi ve her kadının ona hiçkimsenin hiçbirzaman veremediğini umması da bundandır. yani yaşama istencinden başka birşey değildir. her kadında aşkı bulmak onu bir kadına saplanıp kalmaktan kurtaran varoluşsal bir niteliktir. Lord Byron'un Don Juan'ını okuduğunuzda kafanızdaki Don Juanlık imajı yerle bir olacaktır.